fractura de clavicula la nou-născut

fractură de claviculă în timpul nașterii este adesea cazul, în aproximativ 3-4% din nou-născuți. Aceasta este cea mai frecventa leziune a nasterii sistemului musculo-scheletic. Acest lucru se întâmplă de obicei, atunci când nașterea copilului complicat malpresentation (pelvină, picior sau cruce) sau de nepotrivirea cea mai mare dimensiune de fructe și un pelvis îngust mame. Se întâmplă, de asemenea, că a fost tăiat capul, iar umerii se blochează, iar apoi obstetrician ajuta copilul să se nască cu ajutorul disecție claviculei. În plus, fractura de clavicula la nou-născuți poate fi o consecință a livrării rapide, atunci când copilul pur și simplu nu au timp pentru a transforma în mod corespunzător în jurul pentru a ieși din canalul de nastere si se naște printr-o deschidere foarte îngustă, prea mult agățându-se de oasele bazinului mamei.

Pentru a înțelege că un nou-născut are o claviculare stricată nu este dificil. El va țipa în timpul plivierii, iar în regiunea de fractură se formează o umflătură. Copilul nu este capabil să muște pacientul cu mâna și sănătos, de obicei captează imediat ochiul. Pentru a confirma diagnosticul, copilul poate fi trimis pentru radiografie.

Tratamentul fracturii claviculare

Fractura claviculei la copii este foarte tratabilă, deoarece oasele pentru copii sunt foarte moi, se pot fuziona rapid și ușor. Fractura se vindeca in 1-1,5 saptamani. Pe brațul copilului se aplică un bandaj strâns, în timp ce umerii sunt ușor retrași, iar o bavă de tifon de bumbac este fixată sub braț. De asemenea, cu astfel de leziuni, medicii recomandă o înfășurare strânsă până când oasele coagulează. Intervenția chirurgicală este necesară numai în cazuri foarte rare, cu deplasarea fragmentelor osoase; nevoia sa de a determina chirurgul copilului.

Consecințele fracturii claviculei la copii

Cel mai adesea, fracturile claviculare la nou-născuți nu au consecințe grave. Dar este de remarcat faptul că astfel de bebeluși pot renunța la sân sau pot mânca foarte puțin. dislocarea claviculei în timpul nașteriiCa rezultat, ei pierd mult mai multă greutate în greutate, imunitatea este slăbită și riscul de a se uni cu infecții crește. În ceea ce privește sistemul musculo-scheletic, fractura claviculei vindecată după naștere nu afectează cel puțin performanța sa în viitor.

Dislocarea claviculei la nou-născut

Dislocarea claviculului în timpul nașterii se produce, de asemenea, destul de des, mai ales când un nou-născut este ajutat să apară, transformându-l prin mâner. Tratați dislocări asemănătoare fracturilor, impunând un bandaj strâns. Uneori este necesară corectarea dislocării, cu care ortopedii pediatrici și traumatologii gestionează cu succes.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 1 =