Fructe la vârsta de 16 săptămâni

16 săptămâni de sarcină reprezintă începutul celui de-al doilea trimestru de sarcină, care este considerată cea mai favorabilă și este cel mai ușor tolerată de femei. În această perioadă, simptomele toxicozei timpurii dispar: greață, vărsături, amețeli, somnolență, abdomenul începe să apară. La 16 săptămâni de gestație, embrionul începe să fie numit făt. Vom analiza modul în care se dezvoltă fătul în 16 săptămâni și senzația unei femei însărcinate.

16 săptămâni de sarcină - dezvoltare fetală

În a 16-a săptămână de sarcină, fătul este deja format și continuă să crească și să crească în greutate. Un mic om se mișcă deja în abdomenul mamei sale, pe fața lui apare o față. Auriculele s-au mutat de la cervical la locul lor obișnuit. Ochii fătului s-au mutat de la o parte la alta. Rinichii sunt deja formați și au început să funcționeze, astfel încât la fiecare 45 de minute în lichidul amniotic copilul eliberează urină. Membrele devin mai lungi, iar fructul își recapătă treptat proporțiile normale. Degetele mici încep să apară pe degete. Pielea și glandele sebacee încep să funcționeze. Inimile și vasele trunchiului sunt deja formate și își îndeplinesc funcțiile, ritmul cardiac fetal la 16 săptămâni este de 130-160 bătăi pe minut. Dimensiunea coccyx-parietală este de 108-116 cm și cântărește aproximativ 80 de grame.

Sentimente ale unei femei la 16 săptămâni de gestație

În cea de-a 16-a săptămână de sarcină, puteți vedea deja o burtă rotunjită, mai ales la femeile subțiri. O femeie nu mai poate purta hainele ei preferate, pentru că nu ar trebui să-i încarce copilul. Modificările femurale la săptămâna 16 încep să fie resimțite prin împerecherea femelelor. Localizarea fătului în săptămâna 16 a sarcinii poate fi determinată prin ultrasunete.

Am văzut că, la 16 săptămâni de sarcină, bebelușul este practic format, organele și sistemele sale principale funcționează deja.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

94 − 90 =