gimnastica pentru copiiFaptul că sportul este util mai ales pentru copii, pentru că ele contribuie la consolidarea sănătății corpului copilului și ajută la dezvoltarea acestuia mai armonios. Alegerea secțiunilor sportive astăzi este imensă, dar, probabil, cea mai populară pentru copii este gimnastica, care este baza dezvoltării fizice.

De ce face gimnastica?

Majoritatea părinților își dau copiii cluburilor sportive cu ideea că poate în viitor va deveni campion olimpic. Cu toate acestea, potrivit statisticilor, dintr-un milion de persoane implicate în sport, doar unul devine un campion mondial și unul dintr-o mie unu campion al Europei. Prin urmare, nu vă așteptați ca copilul dvs. să atingă astfel de înălțimi. Dar nu vă supărați, deoarece, după cum știți, un mare sport este întotdeauna traumatizant, durează foarte mult timp și efort și nu toți, atât părinții cât și copilul, o pot face.

Principalul beneficiu pentru copiii din gimnastică este îmbunătățirea capacității fizice, care nu va fi superfluă, mai ales pentru băieți.

La ce vârstă poți începe gimnastica?

Potrivit mai multor medici, este posibil să începeți cursurile la școala de gimnastică de la vârsta de 4-5 ani. În acest moment, sistemul musculo-scheletic uman devine mai rezistent la stresul fizic constant.

Începeți cursurile cu dezvoltarea fizică generală a copilului. În același timp, o atenție deosebită este acordată dezvoltării coordonării, forței și, bineînțeles, flexibilității. Acest sport este unul care vă permite să dezvoltați un copil și să-i dezvăluiți capacitatea de a face sport în general.

Numai după ce atletul a început să găsească forma fizică necesară, mergeți la exerciții de gimnastică. Un exemplu poate fi salturile, răsturnările în aer și alte elemente acrobatice pe care cei mai mulți oameni obișnuiți nu le pot realiza. Cu toate acestea, astfel de exerciții de gimnastică au stat la baza educației fizice din anii Greciei antice. În plus, în secolul al XIX-lea acest sport a fost inclus în programul Jocurilor Olimpice.

Pot face gimnastica pentru fete?

Se crede, în general, că secția de gimnastică pentru copii este destinată în primul rând numai băieților. Activitatea fizică constantă, exercițiile de gimnastică complexă nu sunt în vigoare pentru majoritatea fetelor. Cu toate acestea, ele se găsesc în fiecare grup de gimnastică pentru copii și sunt implicate în sport la egalitate cu băieții. Prin urmare, totul depinde de pregătirea fizică inițială și capacitatea copilului de a face acest sport.

Cum se desfășoară cursurile?

De regulă, clasele în grupuri junior se desfășoară într-o formă de joc și seamănă cu pregătirea fizică generală. În același timp, accentul se pune pe exerciții care sunt concepute pentru a forma calitățile fizice ale copilului, cum ar fi flexibilitatea și rezistența.

Aproximativ 7 ani, antrenorul deține primul screening. Unii tipi își pierd doar interesul pentru astfel de cursuri și înțeleg că sportul nu este elementul lor. Drept urmare, doar acei copii care chiar au nevoie de ea continuă să joace sport.

Gimnastică școlarăPrincipala sarcină a antrenorului în această etapă este aceea de a oferi copilului oportunitatea de a se dezvolta în mod corespunzător fără a afecta sănătatea acestuia. Ca urmare a unor astfel de activități, adolescentul va deveni mai puternic, mai durabil, mai puternic și mai curajos decât cel al colegilor săi.

Astfel, sportul în viața copilului este de o mare importanță. Mulțumită lui, el devine mai îndrăzneț și se simte încrezător în cercul prietenilor săi. Pentru unii copii, sportul pe viitor devine o profesie și o ocupație preferată, care nu numai că oferă o sănătate bună, ci și o sursă de venit.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

19 + = 24