greutate in abdomen in timpul sarciniiUn astfel de sentiment ca greutatea în abdomen, cu o sarcină aparent normală, este cunoscută de multe mame viitoare. Motivele pentru dezvoltarea unei astfel de condiții într-o femeie în poziția de mult, și nu întotdeauna ele sunt inofensive pentru sănătatea copilului gravidă și viitor. Să vorbim despre cele mai populare și să încercăm să ne dăm seama de ce sarcina are o severitate în abdomen.

În ce cazuri acest sentiment la femeile gravide nu trebuie să provoace îngrijorare?

Uneori este imposibil să se determine ce a cauzat apariția unui sentiment de greutate în abdomen în timpul sarcinii. Primul lucru pe care o viitoare mamă trebuie să o facă într-o astfel de situație este să analizeze dieta ei și cantitatea de alimente consumate cu o zi înainte. Poate că cauza acestui fenomen este supraalimentarea banală.

În ceea ce privește severitatea abdomenului în stadiile incipiente ale sarcinii, în această perioadă de timp poate fi cauzată de un fenomen precum toxicoza. Simultan, mama viitoare este în mod constant chinuită de grețuri, amețeli și vărsături.

În plus față de opțiunile de mai sus, poate fi observat un sentiment de greutate în abdomen cu sarcină actuală și din cauza perturbării sistemului digestiv, în special a intestinului. Având în vedere creșterea mărimii fătului și, respectiv, a uterului, există o comprimare a buclelor intestinale, ca urmare a faptului că femeile gravide observă apariția balonării, împreună cu un sentiment de greutate.

Când severitatea și durerea abdomenului în timpul sarcinii - un semn de patologie?

Dacă o femeie este preocupată de aceste fenomene pentru o perioadă destul de lungă și începe să aibă un caracter permanent, trebuie să consultați urgent un doctor. La urma urmei, acest lucru poate fi, dacă nu un semn de patologie, un semnal pentru dezvoltarea sa.

Deci, de multe ori simptome asemănătoare însoțesc astfel de încălcări ca o sarcină ectopică sau detașarea prematură a placentei, de exemplu. În ultimul caz, senzația de greutate a abdomenului în timpul sarcinii este treptat înlocuită de durerile de tras în partea inferioară a acesteia și de apariția unei secreții sângeroase din vagin. În astfel de situații, asistența medicală trebuie asigurată imediat.

greutate în abdomen la începutul sarciniiDacă vorbim despre sarcină târzie, atunci severitatea abdomenului poate indica, de asemenea, posibilitatea nașterii premature. În astfel de situații, acest sentiment nu lasă femeia mai mult de 6 ore la rând și, în același timp, apariția sângelui din vagin, durere gravă severă care apare periodic (ca urmare a reducerii miometrului uterin). Toate acestea se termină cu descărcarea lichidului amniotic și debutul procesului de naștere.

Astfel, dacă greutatea constantă a abdomenului în timpul sarcinii nu este observată după masă și nu este deloc legată de consumul de alimente, este necesar să se consulte un medic pentru a determina cauza acestui fenomen.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 2