la masa dublăGonadotropina gonionară (hCG) este un hormon care începe să fie sintetizat la 10-14 zile după concepție. Nivelul lui se schimbă în timpul testului de sarcină. Cu fiecare zi care trece, când se naște fătul, concentrația lui crește. Acest proces durează în mod literal până la 11 săptămâni și apoi concentrația de hCG începe treptat să scadă.

Cum se modifică nivelul hCG în timpul gemeniilor de sarcină?

Conform tabelului, care indică rata hCG, nivelul hormonului în dublu este mult mai mare. Acesta este acest factor în termeni precoce (chiar înainte de ultrasunete) sugerează că există o sarcină multiplă la o femeie.

Dacă vă uitați la masă, care indică nivelul de hCG pentru săptămânile în care gestația este gemeni, puteți vedea următorul model: concentrația hormonului în acest caz este de aproximativ 2 ori mai mare decât cea observată la o sarcină normală, unică fetală.

tabelul hgh la gemenii eco

În același timp, trebuie spus că datele din aceasta sunt relative, deoarece fiecare sarcină are propriile particularități, mai ales dacă o femeie are 2 sau mai multe fetui.

Care este nivelul hCG observat la gemenii de sarcină după FIV?

Cel mai adesea, nivelul acestui hormon la concepție prin metoda FIV este ușor mai mare decât în ​​timpul sarcinii normale. Aceasta se datorează faptului că, înainte de procedură, o femeie suferă un curs de terapie hormonală, care este necesar pentru a asigura pregătirea organismului pentru fertilizare.

Din cele de mai sus rezultă că nivelurile de hCG indicate în tabelul obișnuit în timpul sarcinii gemeni ca urmare a FIV sunt irelevante. Prin urmare, pentru a determina faptul că o femeie are o sarcină multiplă, simpla comparare a rezultatelor cu tabela este foarte dificilă.

Cum se modifică nivelul hCG atunci când este dublat?

După cum se știe, nivelul hCG în timpul sarcinii variază în funcție de săptămâni, care apare și la nașterea gemeni, și confirmă datele din concentrațiile hormonului din tabel.

Pentru a vă asigura că nivelul crescut al hormonului este rezultatul unei sarcini multiple, medicul prescrie mai multe teste de sânge la intervale scurte - după 3-4 zile. Datele obținute sunt comparate cu valorile tabulare.

Astfel, modificarea nivelului hCG face posibilă, la o scurtă dată, cu mult înainte de examenul cu ultrasunete, să presupunem că femeia va deveni în curând mama a doi copii simultan. Acesta este rolul neprețuit al studiului sângelui asupra hormonilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

41 + = 46