vaccinări împotriva meningitei pentru copii

Recent, informațiile privind focarele de meningită nu sunt neobișnuite în una sau alta localitate. Aceste informații sunt foarte înfricoșătoare pentru părinți. Cum să vă asigurați copilul de această boală teribilă? Există ceva care poate proteja în mod fiabil împotriva meningitei?

Boala insidioasă a meningitei - inflamația membranelor creierului, poate provoca atât viruși, cât și bacterii. Cea mai periculoasă este o boală cauzată de următoarele tipuri de bacterii:

  • Haemophilus influenzae;
  • meningococice;
  • pneumococică.

Tijă hemofilă poate provoca meningită purulentă. Transmis prin aer dintr-o persoană bolnavă sau o infecție purtătoare într-o persoană sănătoasă. Există dovezi că o treime din bolile meningitei purulente la copiii de vârstă preșcolară sunt cauzate tocmai de această tijă. Meningita hemofilă este foarte prost tratată, deoarece agentul său cauzal este rezistent la antibiotice.

Infecția cu meningococ este transmisă în același mod ca și hemofilia. Copiii cu vârste de până la un an sunt cei mai vulnerabili la această infecție. În Rusia, incidența este unică. Mortalitatea în rândul copiilor este de 9%. Boala procedează rapid. De la primele simptome până la rezultatul letal - mai puțin de o zi.

Infecție pneumococică. Metoda de infectare este similară cu cea anterioară. Cele mai vulnerabile la infecție sunt copiii mici. Infecția pneumococică este dificil de tratat, rezistent la majoritatea antibioticelor.

Imunizări provocate de meningită la copii

A fost elaborat un program pentru a preveni această boală teribilă cu vaccinuri. OMS recomandă ca copiii să fie vaccinați împotriva unei infecții hemofilice. Puțin mai puțin de 90 de țări din întreaga lume efectuează această imunizare. Atunci când vaccinarea este obligatorie, focarele de meningită nu apar practic. Eficacitatea vaccinării este evaluată la cel puțin 95%.

Vaccinarea împotriva altor tipuri de bacterii este recomandată în cazul apariției unui focar. Dacă familia este o persoană care sa îmbolnăvit de această formă de meningită, dacă copilul este dus într-un loc unde riscul de infecție va fi destul de ridicat.

În Rusia, vaccinarea împotriva meningitei se poate face numai în centre comerciale și plătite. Este permisă folosirea uneia dintre vaccinurile străine, care conține numai părți din peretele microbian. În Rusia, vaccinarea împotriva hemofiliei nu este inclusă în planul de vaccinare. Motivul pentru aceasta este prețul ridicat al vaccinului. Vaccinul intern împotriva infecțiilor hemofilice în momentul de față nu există.
Împotriva bacteriilor meningococice din Rusia, țara noastră are propriile vaccinuri, iar un vaccin străin a fost aprobat pentru utilizare. Toate conțin polizaharide.

Împotriva meningitei provocate de bacteria pneumococică din Rusia i se permite să utilizeze vaccinul Pnevma 23. Face o dată la copii de la 2 ani. Este recomandat tuturor copiilor care sunt adesea bolnavi de răceală.

În Ucraina, vaccinarea împotriva infecției cu hemofil este în calendarul de vaccinare. Se efectuează la vârsta de 3, 4, 5 luni și se stabilește la vârsta de 18 luni.

Inocularea meningitei - complicații

De obicei, vaccinările împotriva meningitei sunt bine tolerate de marea majoritate a copiilor. Complicațiile după vaccinare sunt rare, iar complicațiile după ele sunt incomparabile cu boala însăși. De obicei, puteți observa o ușoară creștere a temperaturii, roșeață în locul vaccinării, iritabilitate, somnolență. Dar toate aceste simptome trec suficient de repede.

Vaccinarea împotriva meningitei - contraindicații

Contraindicația la vaccinarea împotriva meningitei este o boală a copilului sau o complicație a bolii cronice existente. De asemenea, vaccinările nu sunt date copiilor care au o alergie la componentele vaccinului după prima vaccinare.

Vaccinarea împotriva meningitei - consecințe

inocularea complicațiilor meningitei

Dacă încă nu puteți decide dacă să faceți o vaccinare împotriva meningitei copilului dvs., atunci informațiile despre complicațiile meningitei care s-au îmbolnăvit de meningită vă vor schimba decizia. La copiii nevaccinați, boala este în formă severă. Un copil care a recuperat de la meningită poate deveni orb sau surd. Poate avea crampe. Poate exista o încălcare a dezvoltării neuropsihologice.

Acum, că aveți suficiente informații, cântăriți toate argumentele pro și contra și alegeți corect. Amintiți-vă că rezolvați problema vieții și sănătății copilului dumneavoastră.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

97 − = 93