Infertilitate secundară la femei

Două tipuri de infertilitate feminină sunt împărțite: primar și secundar.

Infertilitate primară - aceasta este lipsa de oportunitate de a concepe un copil pe tot parcursul vieții.

Infertilitate secundară - aceasta este lipsa posibilității de a concepe un copil după avort, sarcină ectopică, avort spontan sau după nașterea primului copil. Cauzele infertilității secundare la femei pot fi consecințele avortului, intoxicației, infecției, bolilor cu transmitere sexuală etc.

Mai jos vom examina în detaliu cauzele cele mai probabile ale infertilității secundare și ale metodelor de tratament.

Cauzele infertilității secundare la femei:

1. Scăderea fertilității la femei. Femeile la vârsta de 30 de ani înregistrează un declin al fertilității și, până la vârsta de 35 de ani, fertilitatea începe să scadă atât de rapid încât 25% dintre femei la această vârstă sunt infertile. Multe femei nu cunosc acest pericol și amână nașterea unui copil până la vârsta de 30-35 de ani.

Trebuie menționat că perioada cea mai favorabilă pentru sarcină la femei începe cu 15 până la 30 de ani. În această perioadă femeia are cea mai mare fertilitate.

2. Hyperfuncția glandei tiroide. Destul de des, se poate produce infertilitate secundară cu hiperfuncția tiroidiană. Din cauza creșterii producției de hormoni tiroidieni, producția de hormoni pituitari scade, ceea ce afectează în mod direct producția de hormoni sexuali feminini. Ulterior, există o încălcare a ciclului menstrual, există riscul de a dezvolta endometrioză, fibroame uterine, precum și sindromul ovarului polichistic. Acești factori au un efect direct asupra sarcinii și asupra capacității de a purta un făt sănătos.

3. Hipofuncția glandei tiroide. Hipofuncția glandei tiroide la femei poate duce, de asemenea, la infertilitate secundară. Acest lucru se datorează faptului că, din cauza creșterii producției de hormoni pituitari, producția de hormoni ai ovarelor este suprimată, rezultând încălcarea proceselor normale de fertilizare și de gestație.

Tratamentul glandei tiroide, menit să-și normalizeze funcțiile, va duce la apariția unei sarcini mult-așteptate. Dar folosirea medicamentelor hormonale în timpul tratamentului poate afecta negativ starea de sănătate a mamei și viitorului copil.

4. Boli ginecologice. Cauza infertilității secundare poate fi reprezentată de afecțiunile inflamatorii ale trompelor uterine, ovarelor, colului uterin, vaginului.

Toate bolile de mai sus sunt direct legate de procesul de fertilizare și de sarcină. Sângerarea uterină disfuncțională este un semn al tulburărilor endocrinologice care determină și însoțesc infertilitatea feminină.

Infertilitatea vindecării poate fi realizată cu ajutorul unei terapii speciale care vizează boala de bază.

5. Complicații după avorturi. Avorturile incorecte sau necalificate pot duce, de asemenea, la infertilitate secundară la femei. Churetul ginecologic dăunează iremediabil întregului strat al endometrului, în urma căruia foliculii se coacă și fertilizează în siguranță, dar uterul nu se poate atașa la ele.

Șansele de a fi gravidă cu o femeie cu astfel de complicații sunt minime.

Cauzele infertilității secundare

6. Dăunătoare postoperatorie și traumatică. Prezența cicatricilor ascunse, a aderențelor, a polipilor, care sunt rezultatul rănilor și intervențiilor chirurgicale, poate duce la infertilitate secundară. Din fericire, aceste probleme sunt deseori rezolvate în siguranță.

Una dintre cauzele infertilității secundare poate fi, de asemenea, atribuită malnutriției, bolilor generale debilitante și intoxicației cronice.

Malnutriția, utilizarea frecventă a dietelor, în timp, poate face imposibilă conceperea a doua oară.

Fii atent și ai grijă de corpul tău!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

40 − = 35