influența factorilor nocivi asupra fătuluiÎn timpul sarcinii, o femeie ar trebui să se protejeze pe sine și pe copilul ei nenăscut de expunerea la factori nocivi. Principalele rezultate ale efectelor dăunătoare asupra fătului sunt pierderile de sarcină, nașterea prematură, nașterea mortală, precum și nașterea unui copil cu diferite anomalii.

În ciuda faptului că bebelușul este înconjurat de placentă, care este un fel de barieră de protecție, multe substanțe chimice, alcool, droguri etc. trece prin ea. În plus, prin aceasta penetrează microbii și virușii, provocând o varietate de boli infecțioase.

În acest articol, vă vom spune despre efectul factorilor nocivi asupra fătului și modul de prevenire a consecințelor grave ale unui astfel de impact.

Factori nocivi care afectează fătul

  1. Majoritatea bolilor infecțioase sunt foarte periculoase pentru viitorul copil, în special la cele mai apropiate date. Consecințele cele mai grave pentru copil sunt rubeola și citomegalia. În plus, administrarea unei doze puternice de antibiotice în timpul tratamentului poate, de asemenea, să afecteze negativ fătul. Terminarea posibila a sarcinii la recomandarea medicului curant.
  2. Radiații cu raze X în stadiile incipiente este, de asemenea, extrem de periculos pentru prăjituri. Cel mai adesea, efectul acestui factor afectează tractul gastro-intestinal și vasele de sânge ale viitorului copilului.
  3. Alcoolul, fumatul și drogurile sunt inacceptabile în timpul sarcinii. factori nocivi care afectează fătulLa minim, efectul obiceiurilor proaste asupra fătului este exprimat în decalajul copilului în dezvoltare înainte și după naștere. O femeie care fumează este aproape întotdeauna un copil mic, sistemul său respirator nu este format până la capăt. Abuzul grav al alcoolului și drogurilor în timpul așteptării copilului poate provoca malformații severe și nașterea unui copil mort. În plus, un nou-născut poate apărea în lume, care suferă de dependență de alcool sau de droguri. Dacă nu vă puteți schimba în mod fundamental viața și puteți renunța complet la obiceiurile proaste, încercați să utilizați cantitatea minimă de substanțe interzise cel puțin în timpul perioadei de așteptare a bebelușului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

51 − 41 =