intrarea în vaginIntrarea la vagin (vestibul) este un fel de sit condițional, care este limitat de toate părțile de formațiunile anatomice care alcătuiesc sistemul reproductiv al femeilor. Să ne uităm mai îndeaproape la structura sa anatomică.

Ce structuri sunt incluse în vestibulul vaginului?

Pentru a vă imagina cum arată intrarea în vagin, este necesar să înțelegeți din ce structură se compune.

Deci, la fetele tinere care nu trăiesc sexual, în partea de sus vestibulul este limitat la hymen. În fața intrării în vagin este o formare anatomică, ca un clitoris - în structura sa seamănă cu un penis mascul. Este atunci când este încântat că fata se confruntă cu satisfacție sexuală.

Pe ambele laturi ale intrării în vagin sunt labiile mari și mici. Rolul lor imediat este de a limita penetrarea microorganismelor patogene și a agenților patogeni de boli infecțioase în sistemul reproductiv. Această zonă a sistemului reproducător feminin al femeii este acoperită cu un epiteliu plat și este aproape întotdeauna într-o stare umedă. Acest lucru este promovat de astfel de formațiuni anatomice ca glandele, inclusiv de la Bartholin.

Este, de asemenea, de remarcat faptul că vestibulul vaginului include uretra, prin care se produce separarea urinei. Locația apropiată a acesteia cu intrarea în vagin și explică faptul că femeile se confruntă adesea cu boli ale sistemului de excreție, a căror apariție este adesea afectată de infecții sexuale. Pe partea din spate a vestibulului este un vârf al labiilor majora.

Ce încălcări afectează cel mai adesea vestibulul vaginului?

Adesea, când se uită la scaunul ginecologic al unei fete, medicul observă că intrarea în vagin este destul de îngustă. Aceasta înseamnă că buzele mici sunt atât de apropiate una de cealaltă, încât restricționează accesul la vagin pentru inspecție. Adesea, aceste fete pot avea probleme cu activitatea sexuală, dar, de regulă, acest fenomen dispare practic după ce femeia devine mamă. În unele cazuri, în timpul procesului de coborâre atunci când vagin îngust previne producția normală epiziotomie fetală se realizează, implicând disecția peretelui posterior vaginal si perineului. De aceea, după naștere, intrarea în vagin are o dimensiune mult mai mare.

Dacă vorbim despre intrarea în vaginul unei fecioare, atunci, ca regulă, are o dimensiune ceva mai mică. Acest fapt explică parțial boala care are loc la primul act sexual al fetei. Adesea, o mică intrare în vagin și poate interfera cu viața sexuală normală și este motivul tratamentului femeii pentru medic.

În astfel de situații, singura cale de ieșire din această situație este intervenția chirurgicală, care implică excizia marginilor labiilor minora, ceea ce permite creșterea ratei de intrare în sine.

ce arata intrarea vaginului
Este demn de remarcat faptul că este posibil și fenomenul opus, când intrarea în vagina unei femei este mare. Cu toate acestea, în acest caz, nu este necesară intervenția medicală. Dimpotrivă, procesul de livrare la astfel de femei are loc fără complicații, rupturile perineului sunt foarte rare.

Astfel, după ce am spus despre modul în care este amenajată intrarea în vagin, trebuie menționat că această educație anatomică nu joacă ultimul rol și are un impact direct asupra vieții sexuale a unei femei. În plus, este foarte important să se respecte igiena organelor genitale externe pentru a preveni dezvoltarea bolilor ginecologice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 40 = 47