La școală de 6 sau 7 ani

Pentru a trimite un copil la școală de la vârsta de 6 ani sau de la 7 ani este o întrebare pe care fiecare părinte trebuie să o răspundă în timp util. Uneori este posibil să se facă alegerea corectă și, uneori, durează mulți ani pentru a regreta greșeala făcută. Faptul este că această întrebare nu are un răspuns universal care este potrivit pentru toată lumea, decizia depinde de familia specifică și de copilul particular.

Clasa întâi - determină pregătirea

Majoritatea părinților consideră că factorul determinant pentru admiterea copilului la școală este baza sa de cunoștințe. Știe scrisorile și contează la zece - este timpul să dăm primei clase. Dar acesta este un punct de referință eronat, deoarece pregătirea emoțională și psihologică este prima prioritate. Trebuie să înțelegem că copilul trebuie să facă față greutăților grele, este pregătit pentru aceste teste fizic și moral? În cazul în care copilul este dureros, este mai bine să petreacă încă un an acasă, pentru a avea o situație mai puternică, altfel o concediu medical permanent îl va face să rămână în urmă în clasă și va cauza inferioritatea copilului. Este important ca copilul să aibă experiență de comunicare în echipă. Dacă nu a participat la grădiniță, atunci cel puțin un an înainte de școală este necesar să-l ducă în cercuri, centre de dezvoltare, să le trimită grupului pregătitor etc.

Caracteristici de șase ani

Dacă vorbim despre principalele caracteristici ale elevilor de clasa întâi de șase ani, putem distinge următoarele:

 1. Până la vârsta de 6 ani, copilul nu are încă asiduitatea necesară pentru studii complete. Devotați 45 de minute la o lecție copiilor de această vârstă este aproape dincolo de putere.
 2. În 6 ani, copilul este încă dificil să se recunoască ca parte a echipei, pentru ei există doar „I“ în loc de „noi“, din cauza a ceea ce profesorul a spus în repetate rânduri apel adresat tuturor copiilor dintr-o dată.
 3. Cei șase ani pot îmbrățișa cu entuziasm viitoarea excursie la școală, deoarece pentru el aceasta este o altă aventură. În acest sens, este important ca părinții să înțeleagă că, în cuvinte, dorința copilului de a merge la școală nu înseamnă deloc înțelegerea lui despre ceea ce urmează să vină.
 4. Particularitatea elevilor de clasa întâi este că aceștia apucă rapid materialul nou, dar și îl uită repede. Aceasta este o caracteristică specifică vârstei memoriei, care face ca învățarea să nu fie foarte productivă. Cu toate acestea, repetițiile regulate au pus totul în locul său.
 5. Necondiționată plus de a intra în școală în 6 ani - posibilitatea de a termina înainte.

Caracteristici de șapte ani

Psihologii și profesorii îi sfătuiește să ofere copiilor unei instituții de învățământ general nu mai devreme de 7 ani. Totuși, studiul este un proces serios și cu cât copilul este mai conștient la începutul procesului, cu atât mai multe rezultate pe care le va realiza. Cu toate acestea, la această vârstă se pot observa argumentele pro și contra:

 1. Șapte ani este mai ușor să înțelegi ordinea de studiu și să te obișnuiești cu asta. La sfârșitul lunii septembrie, el va înțelege sistemul de lecții, schimbări, temele și fără durere în el.
 2. Copilul până la vârsta de 7 ani este bine dezvoltat în abilitățile motorii fine, ceea ce indică o dezvoltare mentală mai bună, iar sarcinile din cuvintele vor funcționa mult mai ușor.
 3. La 7 ani copilul înțelege deja ce este responsabilitatea, a venit la ea treptat, în timp ce pentru un copil de șase ani această responsabilitate se prăbușește brusc la un moment dat și provoacă stres.
 4. La școală de la 6 sau 7 ani2

 5. Tendința de a da copiii mai devreme în școală poate afecta negativ primul elev de șapte ani, care va avea în curând 8 ani. Pe fundalul general, va părea ca o supraaglomerare care va complica adaptarea.
 6. Se poate dovedi că un copil de șapte ani știe deja cum să citească și să scrie bine, ceea ce înseamnă că, printre alți primeri, el se va plictisi să învețe. Un astfel de copil poate deveni un mizerabil sau poate pierde interesul pentru școală.

Firește, toate acestea sunt caracteristici foarte generale, deci înainte de a decide să cântăriți avantajele și dezavantajele, consultați un psiholog și un medic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 82 = 83