amenoreea lamentantă

După ce a dat nastere, uterul durează aproximativ 2 luni pentru o recuperare completă a membranei mucoase, deoarece după membranele fetale și uterului placenta - este o rană deschisă, care este de vindecare pentru o lungă perioadă de timp. Dar dacă o femeie nu alăptează, la 2-3 luni după naștere are o recuperare lunară.

Ce este amenoreea la naștere?

La femeile care alăptează, menstruația nu apare din cauza hormonului prolactin, care inhibă ovulația. Absența unei perioade în timpul alăptării se numește amenoree lamentale.

Lapte amenoree - durata acesteia

În mod normal, menstruațiile la mamele care alăptează pot să lipsească mult timp - până la 12-14 luni, dar, de obicei, durata amenoreei la naștere este mult mai mică - între 6 și 9 luni. În cazul în care o femeie alăptează la fiecare 3-4 ore, cu o pauză de somn de noapte mai puțin de 6 ore, prolactina inhibă ovulația, dar dacă pentru orice motiv, o femeie a crescut intervalele, atunci se poate produce ovulatia. Prin urmare, metoda de amenoree la naștere nu poate fi un mijloc fiabil de prevenire a sarcinii. Și dacă lunar au fost cel puțin o dată, atunci se bazează pe această metodă nu este deloc - pentru 2-3 cicluri ar trebui să fie pe deplin restaurat. Iar întârzierile lor pot fi cauzate de alte cauze, inclusiv de sarcină.

După introducerea alimentelor complementare (de la 4-6 luni), o femeie începe să alimenteze hrănirea și amenoreea lamentală se poate opri. La mamele care nu alăptează, nu poate fi nici o întârziere în menstruație - aceasta este o ocazie de a se aplica consultării femeilor pentru examinare.

Amenoreea la lactație și sarcină - cum să distingi?

Deoarece pauzele într-o hrănire sau alăptare neregulate pot să apară ovulației, amenoreei de lactație se poate deplasa fără probleme în timpul sarcinii, dintre care femela nu este conștient, uneori chiar înainte de primele mișcări fetale. Mai întâi de toate, trebuie reținut că, dacă perioada menstruală a trecut cel puțin o dată, metoda amenoreei lamentaleatunci există o ovulație și, în absența următoarelor luni, trebuie să ne gândim mai întâi la sarcină dacă o femeie trăiește sexual și nu este protejată prin alte metode eficiente.

În plus față de absența menstruației, o femeie poate fi, de asemenea, suspectată de o sarcină pe simptome de toxicoză timpurie. Dacă a existat greață și vărsături, cu excepția bolilor cavității abdominale și otrăvirii, trebuie să vă amintiți despre o posibilă sarcină la o mamă care alăptează. Și dacă au existat mișcări fetale, a crescut burta, atunci aceasta este a doua jumătate a sarcinii, care a pierdut din cauza amenoree, iar acum este timpul să se înregistreze la un medic ginecolog.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 73 = 81