lichidul cervicalSecretul produs de cervix este numit fluid cervical ("mucus" este folosit mai des). Este produsă direct în canalul cervical, prin celulele care își plasează pereții. Funcția principală a unui astfel de secret biologic este menținerea viabilității spermatozoizilor care intră în vagin după actul sexual. Se poate spune că acest fluid este un fel de "apărător" al celulelor sexuale masculine și promovează avansarea lor în cavitatea uterină.

O caracteristică caracteristică este faptul că fluidul cervical își schimbă caracterul în zilele ciclului. Acest fenomen este cauzat de schimbarea fondului hormonal al corpului feminin. Să aruncăm o privire mai atentă și să încercăm să ne dăm seama cum se schimbă secretul cervical în această sau în acea perioadă.

Cum se schimbă descărcarea din canalul cervical în timpul ciclului menstrual?

Lichidul cervical, înainte de cele mai ușoare, de regulă, are o consistență apoasă sau nu se deosebește deloc.

După fluxul menstrual și schimbările în fondul hormonal, femeile încep să observe că natura mucusului se schimbă: devine mai groasă. Aceasta se întâmplă la aproximativ 2-3 zile după terminarea menstruației. Femeile în sine caracterizează natura acestor secreții ca fiind cremoase. În acest caz, volumul lichidului eliberat crește de asemenea.

La chiar ovulația, lichidul cervical dobândește o consistență transparentă și, în aspectul său, este foarte asemănător cu albul de ou crud. Fetele în sine, în acest moment, notează o hidratare puternică în zona inghinala. Astfel, corpul feminin este pregătit pentru o posibilă concepție, creând condiții favorabile pentru celulele sexuale masculine.

După terminarea ovulației, fluidul cervical se îngroațește din nou. Acest fapt este condiționat, în primul rând, de o scădere a concentrației hormonului estrogen în corpul unei femei.

Care este natura excreției de col uterin atunci când se naște un copil?

Lichidul de col uterin în timpul sarcinii ar trebui să fie întotdeauna gros. În același timp, o parte din acesta formează un așa-zis dop, care se află în canalul cervical. lichidul cervical până în ziua cicluluiAceastă formare reprezintă un fel de barieră în calea microorganismelor patogene.

Cum se schimbă mucusul cervical odată cu vârsta?

La efectuarea unui examen ginecologic în timpul menopauzei, femeile se confruntă cu concluzia: lichid în canalul cervical, dar nu știu ce înseamnă.

Având în vedere schimbările legate de vârstă care afectează sistemul reproductiv, femeile au adesea o încălcare după 50 de ani, cum ar fi atrezia canalului cervical. Se caracterizează printr-o scădere a lumenului. În astfel de cazuri, se realizează bougie (expansiune) a canalului în sine, ceea ce permite rezolvarea problemei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 4