meniu pentru copii la 11 luni pe hrana artificiala

Pentru a face un meniu pentru un copil de 11 luni care se hrănește artificial, este necesar să folosiți numeroase componente, principalele fiind proteine, grăsimi carbohidrați și vitaminele A, B, C și D.

Caracteristicile nutriției în 11 luni

Vârsta de 11 luni este momentul când copilul este destul de crescut și poate mânca aproape orice alimente. Dieta zilnica de alimente pentru copii 11 luni, care este hrănit cu biberonul, include în mod tipic o varietate de cereale, supe, legume, brânză, carne și alte produse. În ciuda acestui soi, această vârstă alimentația copiilor are, de asemenea, propriile sale caracteristici:

  • anumite tipuri de alimente ar trebui introduse mai bine în dieta la o vârstă mai înaintată, 1-3 ani: fructe citrice, fructe exotice etc.
  • măcinarea alimentelor nu este aproape necesară;
  • produsele alimentare nu sunt permise prezența condimentelor;
  • toate felurile de mâncare sunt pregătite fie pentru un cuplu, fie fierte, prajite nu ar trebui să ofere un copil la 3 ani.

Ce se hrănește?

De regulă, multe mame compun un meniu pentru copilul lor de 11 luni, care se hrănește artificial, în mod independent și pictează, aproape o săptămână. În acest caz, meniul unei zile, de obicei, arată astfel:

  • 6,00 - un amestec de 200 ml;
  • 10,00 - gălbenuș de pui (ouă de prepeliță), 150 ml de ovăz, piure de fructe, suc de 20-30 ml;
  • 14.00 - supa de legume 80 ml, piure de legume, carne 120 g, 70 ml suc de fructe;
  • 18.00 - 30 g brânză de vaci, 50 ml amestec de lapte acru, piure de fructe 50-60 ml;
  • 22,00 - un amestec de 200 ml.

Pentru a diversifica meniul copilului, pentru masa de prânz îi poate fi oferită o bucată de friptura din carne de vită și cartofi ca o garnitură. Ca o așa-numită "gustare", până în anul acesta este permisă să dăm salate din legume crude (morcovi, castraveți, roșii).

De-a lungul timpului, nutriția copilului de 11 luni care se hrănește artifical se va schimba. Va avea o gustare și va fi micul dejun, prânzul și cina. Înainte de a merge la culcare, copilul adulți a recomandat un pahar de produs din lapte acru (chefir pentru copii, iaurt), pentru a nu încărca stomacul pe timp de noapte. Mai mult, aceste produse îmbunătățesc procesul digestiv.

Astfel, mama mea, știind că în special copil nutriție 11 luni, care este alimentati cu biberonul, se poate face cu ușurință meniul pentru fiecare zi, ținând cont de preferințele tale firimituri. Toți copiii sunt diferiți și ceea ce-ți place este unul, celălalt nu poate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 53 = 61