tehnica cubuluiMetoda Cohos a fost dezvoltată pentru a fi utilizată în scopuri psihodiagnotice, pentru a identifica abilitățile mentale și trăsăturile de personalitate. Utilizați acest test poate fi atât cu copii mai mari de 5 ani, cât și cu adulții.

Aplicarea tehnicii "Cuburi de Coax"

În scopul diagnosticării, sarcinile sunt utilizate cu succes atunci când lucrați cu următoarele categorii de subiecte:

  • pacienți cu schizofrenie;
  • copii cu dizabilități de dezvoltare;
  • o persoană cu un nivel ridicat de abilități;
  • copiii cu nevroze.

De asemenea, metoda poate fi utilizată în testarea competenței și studiului capacităților intelectuale.

În plus, tehnica sa dovedit a fi pentru dezvoltarea gândirii spațiale la copii, formarea atenției lor constante, perseverența.

Descrierea tehnicii "Cuburi de Coax"

Acest test poate avea atât un copil, cât și un formular pentru adulți, dar esența comportamentului său este una. Atribuțiile presupun că subiectul, prin manipularea cuburilor, va rezolva sarcinile propuse. Materialul de stimulare al tehnicii "Cubes of Coax" include cărți cu sarcini și cuburi, în care fețele sunt vopsite în anumite culori. Numărul poate fi diferit. În versiunea originală a testului, numărul lor era 16. Mulți producători oferă seturi de 9 elemente. Există o cantitate suficientă pentru a lucra cu copiii.

Esența sarcinilor este ca copilul să pună un model din cuburi. Fă-o în așa fel încât să repete complet imaginea de pe card. Exercițiile diferă în funcție de gradul de complexitate și ar trebui să fie emise într-o anumită ordine. De asemenea, atunci când efectuați testul, un indicator important este timpul petrecut pentru a rezolva cu succes sarcina.

Pentru ca munca să aibă succes în dezvoltarea ei, ar trebui să adere la anumite sfaturi:

  • Mai întâi, ar trebui să analizați cu atenție toate elementele împreună, să studiați cum sunt colorate;
  • înainte ca copilul să înceapă să creeze modelul coax tehnicatrebuie să-l rog să-ți spună exact cum va împături imaginea;
  • Puteți invita copilul să-și explice acțiunile în timp ce lucrează;
  • Dacă bebelușul nu face un exercițiu, atunci trebuie să-l ajutați și să-l spuneți;
  • Exercițiile se pot face de mai multe ori până când se obține efectul dorit.

Un rezultat excelent poate fi luat în considerare în cazul în care copilul, înainte de a decide să plizeze imaginea, identifică în mod nejustificat ce elemente sunt necesare pentru a construi un model.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

14 − 12 =