neglijarea pedagogică

neglijare pedagogică (PZ) - un termen care se aplică copiilor cu anumite intarzieri de dezvoltare, probleme cu adaptarea în societate și atitudinea agresivă față de lume în general.

Psihologul copiilor cu problema neglijării pedagogice poate fi corectat. Dacă predispoziția la PP este detectată în timp, copilul nu va fi dificil să se adapteze la normele general acceptate de comportament etic.

neglijare pedagogică socială reflectă o atitudine agresivă față de copil în jurul valorii de oameni care nu doresc să adere la regulile de comportament în societate, în semn de protest față de predare școală sau grădiniță.

Tipuri de neglijare pedagogică

 1. Morale și educaționale. Caracterizată de lipsa conceptelor morale și a comportamentului imoral.
 2. Intelectual și pedagogic. Infantilitatea în ceea ce privește studiul și refuzul de a se dezvolta în mod cuprinzător.
 3. Moral și estetic. Sentiment distorsionat de "frumos" și "urât".
 4. Medicale și educaționale. Abateri fizice ca urmare a nerespectării regulilor elementare de igienă.
 5. Moral și muncă. Neagă nevoia de a lucra atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Aceste tipuri de neglijare pedagogică se întâlnesc în practică, atât în ​​manifestări separate, cât și în comun. Identificați-vă într-o măsură mai mare sau mai mică. Eliminarea manifestărilor asociației este posibilă numai atunci când eforturile profesorului și ale familiei sunt combinate.

Dificultate și neglijare pedagogică

Adesea termenul de "copil dificil" echivalează cu neglijarea pedagogică. Dar acestea sunt concepte oarecum diferite. PP este un indicator al unei predispoziții la dificultatea de a face față. Astfel, greu de învățat este o consecință a neglijării pedagogice.

Un copil dificil creează multe probleme pentru părinți și educatori în grădiniță. În viața ulterioară a școlii, controlul copilului devine tot mai dificil. Fără ajutorul unui psiholog specialist în educația unor astfel de copii nu poate face.

Motivele neglijării pedagogice

Desigur, este aproape imposibil să se stabilească motivul exact pentru care un copil începe să nege și să contrazică tot ceea ce îi învață oamenii în vârstă. Dar există mai mulți factori care pot provoca un copil unui astfel de comportament ostil:

 • atitudinea indiferentă față de realizările și succesele copilului care îi sunt importante;
 • critici constante din partea persoanelor în vârstă care au autoritate pentru un copil sau adolescent;
 • scandaluri regulate ale părinților în fața copilului;
 • îngrijirea excesivă a părinților, limitând controlul maniacal asupra vieții și activităților copilului;
 • umilința, insultele, violența fizică în familie asupra copilului sau între părinți;
 • alte aspecte nefavorabile ale climatului familial;
 • din partea profesorilor - umilirea copilului în fața echipei;
 • din echipa - ridiculizarea și batjocura copilului.

Corectarea neglijării pedagogice

cauzele neglijării pedagogice

Principala sarcină a oamenilor care au un impact asupra educației unui copil este aceea de a descoperi în timp semnele de neglijare pedagogică. Apoi, nu trebuie să recurgeți la ajutorul specialiștilor sau să dați copilului cursuri de specialitate pentru corectarea PP. Încercați să creați pentru el condiții confortabile pentru studiu și activitate creativă. Încurajați dorința de a învăța ceva nou, inclusiv participarea la secțiile sportive.

Învață să te controlezi pe tine și pe comportamentul tău cu copilul tău. Nu-i ridica din nou vocea, din cauza unui abatere. Încercați să explicați calm cauza și efectul acțiunilor sale negative.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

31 − 27 =