Palpitația fătului la 12 săptămâni

Cerdtsebienie copil - unul dintre primele semne ale noii vieți, care crește și se dezvoltă în interiorul unei femei gravide. Primele semne ale contracțiilor cardiace pot fi văzute în curs de dezvoltare, în a cincea săptămână în timpul examinării cu ultrasunete, în această perioadă, se pare ca un tub gol, și numai a noua ia forma inimii umane.

Palpitația fătului la 12 săptămâni

Înainte de 12 săptămâni de sarcină, frecvența cardiacă fetală se schimbă și depinde de vârsta gestațională. Deci, de la 6 la 8 săptămâni ritmul cardiac este de 110-130 bătăi pe minut, de la 9 la 11 săptămâni de la 180 la 200 de bătăi pe minut. Începând cu a 12-a săptămână de sarcină, bătăile inimii se situează în intervalul de 130-170 bătăi pe minut, iar această frecvență rămâne până la nașterea în sine. Stabilirea ritmului cardiac este asociată cu maturarea sistemului nervos autonom. Ascultarea bătăilor inimii fetale în a 12-a săptămână de sarcină este posibilă numai cu ultrasunete. Când se efectuează prima ultrasunete de screening la 9-13 săptămâni, inima are patru camere (două atriuri și două ventricule).

Este posibil să auziți bătăile inimii fetale?

După cum am mai spus, bătăile inimii la 12 săptămâni pot fi auzite numai în timpul ultrasunetelor. Începând cu săptămâna 20, bataile inimii fetale pot fi auzite cu auscultație utilizând un stetoscop moașă. Stetoscopul este plasat pe spatele fătului, iar pe de altă parte urechea doctorului este presată, în timp ce frecvența și ritmul ritmului cardiac fetal sunt determinate. De la 32 de săptămâni, poate fi utilizată cardiotocografia (CTG) - o tehnică specială pentru determinarea frecvenței cardiace a fătului. CTG este utilizat pe scară largă în timpul travaliului, când este necesar să se urmărească nu numai natura bătăilor inimii fetale, ci și mișcarea și contracția uterului.

Ce inseamna inima fetala?

aparate pentru ascultarea bătăilor inimii fetale

ritmul cardiac fetal - unul dintre indicatorii de dezvoltare normală a embrionului, lipsa de inima cu 8 săptămâni de sarcină sugerează dezvoltarea sarcinii. fetale cardiace Creșterea poate indica hipoxie fetală incipientă și includerea unor mecanisme compensatorii, și bradicardie sub 100 bătăi pe minut - este o alarmă care spune despre hipoxie profundă.

Astfel, rata de bun cardiace fetale - un criteriu important pentru caracterul adecvat al dezvoltării sale. La diferite etape ale sarcinii are propriile sale metode de măsurare a ritmului cardiac: până la 18 săptămâni cu ultrasunete, și după 18 săptămâni, puteți utiliza stetoscop și aparat de obstetrică pentru a asculta bataile inimii fatului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

37 + = 44