păr alb de mânz

Toata lumea este obisnuita cu faptul ca parul gri apare la persoanele in varsta. Cu toate acestea, părul gri poate fi un copil. Dacă sunt două sau trei fire de păr, atunci poate că nu există motive de îngrijorare. Cu toate acestea, dacă are mai mult păr gri sau dacă este localizat într-un singur loc, atunci acesta este o ocazie pentru părinți să se gândească la factorii care au cauzat apariția părului gri la copil.

De ce copiii au păr gri?

Early graying la copii poate fi din următoarele motive:

  • ereditate;
  • lipsa de vitamine;
  • lipsa pigmentului de culoare - melanina;
  • prezența stresului.

Ce ar trebui să fac?

Dacă, în timpul unei examinări externe, ați observat un păr gri pe capul copilului, atunci nu ar trebui să-l îndepărtați. Problema nu va fi rezolvată, dar durerea va fi livrată copilului. Poți tăia părul cu foarfece. Dacă este scos, va promova doar creșterea părului cenușiu.

Pentru a restabili culoarea și structura părului, puteți bea un curs de paraaminobenzoic sau acid folic. De asemenea, este necesar să se revizuiască dieta copilului dvs. și să se introducă varză, cireșe, caise, mure, pere, ceapă.

O metodă alternativă de tratare a părului gri în copilărie este aportul zilnic de două linguri de suc de rădăcină de pătrunjel.

Nu se auto-medichează. Este necesar ca copilul să fie arătat unui dermatolog sau tricholog care să ajute la găsirea adevăratului motiv pentru care copilul avea părul gri la o vârstă fragedă. Este posibil să trebuiască să treceți testele corespunzătoare. Numai un medic va putea să stabilească dacă tratamentul părului gri la un copil este o măsură necesară sau dacă este influența unui factor ereditar. În acest caz, nimic nu poate fi schimbat.

Dacă sunteți sigur că bebelușul este sănătoasă, ereditatea este bună și nu există situații psihotramatice, atunci puteți lua măsuri preventive, ajustați alimentația copilului și creșteți cantitatea de vitamine consumate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

21 + = 28