postura școlăresc

Postura este o poziție în care o persoană își ține trupul. Poziția corectă este umărul îndreptat, îndreptat în spate, capul ridicat. Dacă un școală merge, umerii și capul sunt înclinați și el este înăbușit - timpul să fie în alertă.

Încălcarea posturii la copiii școlari

Poziția incorectă agravează activitatea organelor interne și cel mai adesea cauzează o curbura a coloanei vertebrale. Tulburări de postură apar din mai multe motive, și nu numai din cauza unei poziții incorecte a coloanei vertebrale în timpul ședinței și de lucru la un birou sau birou. predispoziție ereditara, modificări ale structurii osoase, nastere si trauma post-partum, poziția incorectă a corpului copilului in timpul somnului - toate acestea afectează formarea de postura corecta. Principalul motiv pentru încălcarea posturii la elevi este dezvoltarea inadecvată a mușchilor abdominali și a spatelui. În consecință, un copil nu poate menține o postură corectă pentru o lungă perioadă de timp, se apleacă sau se flexează pe trunchi.

Formarea poziției corecte la copiii școlari

  1. Alege ghiozdan dreapta - cu o mulțime de compartimente pentru a distribui uniform greutatea, cu o destul de solidă, dar nu rigid din spate, nu mai lat decât umerii și înălțimea copilului -. Rucsac Nu mai mult de 30 de cm, Asamblate nu trebuie să depășească 10% din greutatea copilului. Nu lăsați copilul să transporte o servietă pe un umăr, altfel nu va fi posibil să evitați o violare a posturii!
  2. O masă de lucru este așezată, de preferință, lângă fereastră, astfel încât lumina să cadă pe stânga. Masă și scaun ar trebui să fie de vârstă - picioarele sunt la un unghi drept, distanța de la ochi la notebook-uri, cărți -. 30-35 cm, Școlnik nu ar trebui să se bazeze în piept pe masă.
  3. De multe ori vederii verificate de către un oftalmolog - dezvoltarea miopiei poate afecta, de asemenea postura dumneavoastră - copilul se apleacă peste manuale și caiete, pentru a vedea în scris - și îndoaie spatele.
  4. Durata studiilor merită de asemenea să fie controlată. 45 minute de lucru - o pauză de minim 15 minute. Este mai bine dacă copilul va efectua exerciții fizice în acest moment. Este important ca în timpul zilei să alocați timp pentru plimbări în aer liber și jocuri active și pline de viață.

Gimnastica pentru postura corecta

Iată câteva exemple de exerciții pentru postura elevilor - încălzirea și ridicarea încărcăturii din spate, pe care chiar și copiii le pot face cu ușurință pe cont propriu.

  1. Stând în fața peretelui, apăsați fese, umeri și tocuri. Diluați mâinile la nivelul umărului, glisați-le pe perete, palmele înainte, formarea unei poziții corecte la copiii școlari mușchii spatelui și brațelor sunt tensionate. Relaxează-te, pune mâinile jos.
  2. Lie pe stomac, mâini și picioare se întind de-a lungul corpului. În același timp, ridicați brațele și picioarele în sus, speculați în spatele inferior, sprijinindu-vă pe piept, abdomen și pelvis. Țineți-l puțin timp în această poziție, reveniți la poziția de plecare.
  3. Plasându-se pe spate pentru a ridica picioarele la 45˚, răsuciți pedalele unei biciclete. Faceți 10 rotații, apoi coborâți picioarele pe podea, 5 secunde - odihniți-vă. Repetați de 10 ori.

Urmăriți-vă copiii și sănătatea acestora, deoarece postura corectă la copiii de vârstă școlară va salva sănătatea lor în viitor!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

71 − = 61