dacă copiii pot fi inhalați la o temperatură deDupă cum se știe, un astfel de fenomen, ca o creștere a temperaturii corpului, este o parte integrantă a oricărei boli catarale, infecțioase sau inflamatorii. Similare aproape întotdeauna însoțită de procese inflamatorii în sistemul respirator, ale căror principale simptome sunt tusea, tulburarea de respirație, dispneea. Cu astfel de încălcări, singurele mijloace de mântuire sunt inhalările. Dar cum să fii, dacă bebelușul are febră, poți face inhalare cu copii? Să încercăm să răspundem la această întrebare și să înțelegem situația.

Cum se poate efectua inhalarea?

În primul rând, trebuie remarcat faptul că această procedură poate fi efectuată în două moduri: abur și folosind un dispozitiv special - un inhalator sau un nebulizator.

În primul caz, inhalați vaporii soluției de medicament, care are o temperatură ridicată. Vaporii exercită un efect de lărgire asupra vaselor membranei mucoase și facilitează administrarea directă a componentelor preparatului în sânge.

A doua metodă implică introducerea medicamentului în tractul respirator cu ajutorul unui dispozitiv special - un inhalator. Este ca și cum ar sprays un medicament și promovează penetrarea componentelor sale profund într-un faringian.

Pot copiii să facă inhalare la o temperatură?

Astfel de proceduri sunt permise numai în cel de-al doilea mod, adică cu utilizarea unui aparat special. Lucrul este că inhalarea vaporilor fierbinți cu inhalări clasice va contribui la o creștere și mai mare a temperaturii corpului la copil. Prin urmare, inhalările cu aburi la o temperatură a copiilor mai mari de 37,5 grade nu pot fi efectuate.

În astfel de situații, când temperatura crește la copil, inhalarea se face cu un nebulizator. Această metodă elimină inhalarea aburului fierbinte. În acest caz, efectul administrării medicamentelor în acest mod nu este mai mic, deoarece medicamentul intră în sânge sub formă de soluție fin divizată. Acest lucru facilitează asimilarea rapidă a componentelor și intrarea lor prin membrana mucoasă în sânge.

Ce medicamente pot fi utilizate pentru tratamentul prin inhalare?

După ce am spus despre temperatura la care poate fi inhalat un copil și cum se efectuează această procedură, aș dori să numesc medicamentele utilizate cel mai frecvent pentru inhalări.

Deci, cel mai accesibil și obișnuit este soluția obișnuită de soluție salină. Deoarece poate fi folosit și toată soluția cunoscută de clorură de sodiu. Adesea, pentru a spori efectul expectorant în înfrângerea bronhiilor, se adaugă apă minerală alcalină, de exemplu Borjomi.

De asemenea, cu ajutorul unui inhalator sau a unui nebulizator, se pot administra medicamente antibacteriene. În acest caz, mama trebuie să respecte cu strictețe toate dozările și frecvența administrării medicamentului, pe care medicul o va spune.

Această metodă de administrare a medicamentului este indispensabilă într-o astfel de încălcare ca bronhospasmul. În astfel de cazuri, respirația copilului se înrăutățește brusc, se dezvoltă atacuri de sufocare.

Este întotdeauna posibilă utilizarea inhalării cu un nebulizator?

Dacă vorbim despre temperatura la care un copil nu poate fi inhalat, prin inhalare la o temperatura la copiichiar și cu ajutorul unui nebulizator, atunci, de regulă, este de 38 de grade. Cu toate acestea, în cazul apariției bronhospasmului, această manipulare se efectuează, având în vedere că efectul său va fi mai mare decât probabilitatea oricărui efect secundar.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, în prezența unui răspuns sub formă de alergii, deteriorarea bunăstării, inhalările nu se repetă.

Astfel, se poate spune că efectuarea inhalării la o temperatură la copii ar trebui să fie în mod necesar coordonată cu un medic care, dată fiind tipul bolii, stadiul și severitatea simptomelor, va da recomandări mamei pentru tratament.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 70 = 74