Poate femeile gravide să poarte tocuri

Aproape fiecare femeie știe că în timpul sarcinii trebuie să renunți la tocuri înalte, dar nu toată lumea știe de ce trebuie făcută. Luați în considerare principalele motive pentru care pantofii nu sunt recomandați pe tocuri în timpul sarcinii.

De ce femeile gravide nu pot purta tocuri?

  1. La începutul sarcinii, tocuri înalte - aceasta este o povară suplimentară pentru organele pelvine. Și orice încărcare suplimentară poate provoca o contracție a uterului, sângerare sau avort spontan.
  2. În timpul sarcinii, femeia produce relaxin: o substanță care schimbă elasticitatea ligamentelor și le înmoaie. Acest lucru este necesar pentru a crește elasticitatea simfizei pubian și a facilita trecerea capului fetal prin canalul de naștere. Dar elasticitatea tuturor ligamentelor unei femei se schimbă, iar un călcâi ridicat în timpul sarcinii și orice treaptă nereușită poate provoca o traumă gravă la o femeie. Acest lucru este valabil mai ales în perioadele ulterioare, când o burtă mare vă poate împiedica să vedeți obstacolele de sub picioare.
  3. La etapele ulterioare ale sarcinii suplimentare pe pelvisului poate provoca, de asemenea, contracții uterine atunci cand o femeie poarta tocuri înalte în timpul sarcinii, iar acest lucru poate duce la nastere si complicatiilor sarcinii premature.
  4. Înălțimea înaltă a călcâiului în timpul sarcinii schimbă punctul de sprijin al unei femei, copilul se deplasează înainte, mărind sarcina pe coloană vertebrală, provocând durere. Displacerea uterului crește și creșterea abdomenului, respectiv creșterea numărului de vergeturi pe acesta. Această problemă nu este foarte periculoasă, dar efectul cosmetic este adesea foarte important pentru femei.

Ce fel de călcâi poți să porți însărcinată?

Nu abandonați complet călcâiul: femeile gravide se pot mișca pe tocuri în înălțime de la 3 până la 5 cm. Ar trebui să fie suficient de largi și stabile. pantofi plat nu este întotdeauna recomandat, în special pentru femei plate, și tocuri mici pot fi purtate în timpul sarcinii și pentru prevenirea varicelor. tocuri înaltePantofii mici, dar subțiri, de asemenea, nu sunt recomandați, precum și înalți.

Pantofii pentru femeile gravide trebuie să fie bine ventilați, de preferință fără un număr mare de materiale sintetice. În ultimele luni de sarcină, din cauza picioarelor femeii umflarea crește în volum, pentru că pantofii trebuie să aleagă mare, dar nu prea largi, bine susținută de picior cu agrafe confortabile, ciupiți fluxul sanguin. În cazul în care eliberarea femeii gravide se întreabă dacă tocuri pentru un timp, apoi timp de 1-2 ore, în cazuri excepționale, acestea pot fi puse pe, deși este mai bine să nu riște totul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

9 + = 17