prevenirea gripei la femeile gravidePrevenirea gripei și SARS la femeile gravide are un loc special în prevenirea complicațiilor asociate cu consecințele apariției încălcărilor după bolile respiratorii. Să examinăm mai atent aspectele acestor măsuri preventive și să acordăm atenție mamei însărcinate cu privire la metode mai eficiente de prevenire a ARVI în timpul gestației.

Ce poate fi folosit pentru prevenirea gripei la femeile gravide?

Foarte des, femeile aflate în situație, încercând să se protejeze de bolile virale, nu știu ce pot fi luate pentru femeile însărcinate pentru prevenirea gripei și ce măsuri trebuie luate pentru a preveni aceasta.

În ciuda evidentei evidente a măsurilor preventive elementare, nu este inutil să le enumerăm. Deci, fiecare femeie care așteaptă apariția unui copil trebuie să respecte următoarele reguli:

 1. Evitați vizitarea unor locuri cu un flux mare de persoane, adică dacă este posibil, este necesar să se limiteze, de exemplu, utilizarea transportului public.
 2. Mai mult timp viitoarele mame ar trebui să petreacă în aer deschis și curat. În acele cazuri în care este imposibil din orice motiv, este mai des să ventilați toate încăperile de locuit.
 3. Atunci când vizitați policlinici și alte instituții medicale, este necesar să se limiteze contactul cu bolnavii și să se utilizeze întotdeauna un pansament de tifon.
 4. Faceți mai multă igienă a mâinilor, mai ales după contactul cu bolnavii sau cu obiectele de utilizare a acestora.

Dacă se respectă regulile de mai sus, infecția cu gripa este mult mai puțin frecventă. Cu toate acestea, în cazul în care femeia gravidă este bolnavă, atunci nu dispera, să nu mai vorbim îngrijorați. Acest lucru poate afecta negativ starea de sănătate a viitorului copilului.

Având în vedere faptul că majoritatea mamelor care așteaptă să știe că aproape toate medicamentele sunt interzise în așteptarea unui copil, se pune adesea întrebarea: ce pot lua femeile gravide pentru a preveni gripa pentru a evita infecția.

Este necesar să spunem că toate medicamentele profilactice conform principiului acțiunii sunt împărțite în: specifice și nespecifice. Cel mai adesea în timpul sarcinii folosiți medicamente nespecifice, care sunt concepute pentru a crește rezistența generală a corpului. Mijloacele specifice de prevenire implică introducerea unui vaccin împotriva gripei.

Deci, printre cele mai frecvent utilizate sunt mãsurile nespecifice pentru prevenirea gripei ºi ARVI la femeile gravide:

 1. vitamină - utilizarea vitaminelor A, B, C mărește rezistența organismului la bacterii și viruși străini. În ciuda tuturor aparențelor inofensivități, este necesar să le luați cu grijă și numai cu respectarea tuturor instrucțiunilor medicului.
 2. utilizarea oxolin unguent la o concentrație de substanță de 0,25%, poate fi de asemenea considerată ca un mijloc de prevenire a gripei la femeile gravide, chiar și în 1 trimestru.
 3. Plantele care stimulează imunitatea, sunt, de asemenea, utilizate în mod activ pentru a preveni dezvoltarea bolilor virale la femeile gravide. Printre acestea se numără: echinacea, eleutherococcus, ginseng, aralia.
 4. Remedii homeopate pentru prevenirea gripei la femeile gravide poate fi aplicat atât în ​​trimestrele 2 și 3, deoarece nu aveți pe corpul femeii și fructul oricărui impact negativ. Un exemplu poate fi Camphor 30, Otsilokoktsinum, Allium din lanțul 30. Cu toate acestea, nu este necesar să le aplicați în mod independent, fără consiliere medicală.

Ce medicamente specifice pot fi însărcinate?

Printre medicamentele preventive medicinale pentru prevenirea bolilor respiratorii, prevenirea gripei și a febrei la femeile gravidecel mai adesea femeile aflate în posturi sunt numite:

 • viferon - sub formă de liniment, care este prelucrat de pasajele nazale;
 • Grippferon - permisă pentru utilizare pe toată perioada de gestație;
 • Ribomunil - conține în compoziția sa particule de proteine ​​bacteriene de acei agenți patogeni care cauzează cel mai adesea boli virale.

Toate aceste medicamente pot fi utilizate numai după consultarea medicală și cu toate instrucțiunile medicului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + = 12