prezentare corionică în săptămâna 12

În primele câteva săptămâni de sarcină, o placentă tânără este denumită de obicei un corion, vital pentru dezvoltarea completă a copilului. În mod normal, placenta este atașată la partea inferioară a uterului sau pe peretele din spate. Dar, uneori, corionul blochează complet sau parțial faringelul, stabilindu-se în partea inferioară. În acest caz, vorbiți despre prezentarea corionului.

Pericol de prezentare a corienei

Prezentarea corionului este determinată în săptămâna 12 în timpul primului ultrasunete planificat. Este posibil să se detecteze patologia la un timp mai devreme dacă ultrasunetele sunt efectuate dintr-un motiv oarecare până la 12 săptămâni. Cu acest diagnostic, femeii i se acordă odihnă de pat, cel mai adesea necesită spitalizare pentru a controla sarcina. În procesul de creștere a membranelor și a uterului, placenta se ridică adesea la vârf, care este considerată cea mai favorabilă evoluție a evenimentelor. Aceasta se numește "migrația placentei". De exemplu: prezentarea corionului în săptămâna 15 poate să dispară complet în 20-25 săptămâni. Orice atașare a corionului este o variantă a normei, când copilul este situat la o distanță de 3 cm deasupra faringelui intern.

Suprapunerea parțială a faringelui intern crește riscul de sângerare și de avort spontan. Dar chiar și în acest caz, după o examinare atentă, o femeie este observată în ambulatoriu. În cazul în care corionul este atât de scăzut încât să acopere complet faringe, la începutul trimestrului 3 de sarcină, chiar și atunci când bunăstarea trebuie să meargă la spital. Aceasta se asociază cu un risc crescut de a dezvolta o abrupție placentară ascuțită și o sângerare severă care amenință viața unei femei. Când detectată grosimea patologiei corionică masurata la 12 saptamani sau mai mult, care, în primul trimestru de sarcină trebuie să fie egale (în mm) vârsta gestațională (săptămâni). Dacă prezentarea este păstrată până la nașterea însăși, copilul apare în lumină printr-o operație cezariană, grosimea corionului la 12 săptămâniși, de obicei, la 38 de săptămâni de gestație.

motive

Prezentarea corionului în săptămâna 11 este cel mai adesea rezultatul unei inflamații grave, care este adesea asociată cu complicații după avort. țesutul uterin sunt deteriorate, prin care ovulul nu poate fi atașat pentru majoritatea fiziologic site-ul (frontal sau peretele posterior al uterului). În plus, prezentarea corionului timp de 12 săptămâni poate să apară din cauza miomelor multiple sau a polipilor uterului. Prin urmare, atunci când planificați sarcina, se recomandă eliminarea tuturor leziunilor existente.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 1