refuzul vaccinărilor

Aveți un copil în familia voastră, și cu el au apărut multe întrebări, la care, desigur, doriți să primiți un răspuns clar. Dar există un subiect în jurul căruia există încă o mulțime de controverse, dar nu a existat niciun consens cu privire la existența sau nu. Această temă este vaccinările copiilor. Faceți sau nu vaccinați un copil? Legea privind refuzul vaccinărilor prevede că vaccinările pentru cetățenii minori se desfășoară numai cu consimțământul părinților sau tutorilor acestora. Prin urmare, dacă ați decis ferm să nu vă vaccinați copilul, atunci în spital trebuie să formalizați refuzul vaccinărilor, scriind pentru această declarație. Imediat după naștere, corpul bebelușului este încă imperfect, se obișnuiește cu viața în afara mamei. În primele zile după naștere, există întotdeauna posibilitatea unei infecții intrauterine neobișnuite sau a unei traume la naștere. Prin urmare, vaccinul făcut în acest moment poate avea consecințele cele mai imprevizibile. Din acest motiv, precum și din alte motive, părinții recent au început să refuze adesea vaccinările preventive pentru copiii lor.

Motive pentru refuzul vaccinărilor

Motivele pentru care părinții refuză vaccinările sunt foarte multe:

  • pot exista diferite complicații după introducerea vaccinului;
  • Nu îmi place faptul că compoziția vaccinurilor include culturi vii netratate;
  • vaccinarea afectează în mod negativ imunitatea copilului;
  • nu există dovezi puternice privind raportul risc / beneficiu.

Cum de a scrie un refuz de vaccinare?

Dacă sunteți un adversar al oricărei intervenții în organismul copilului dumneavoastră, inclusiv vaccinări, atunci chiar înainte de naștere scrieți o cerere pentru refuzul vaccinărilor. Acest document trebuie să fie în dublu exemplar, cu o copie care să fie atașată cardului dvs. de schimb de la consultarea femeilor, iar un alt exemplar ar trebui să fie în brațele tale la spital. Puteți chiar scrie pe cartela în sine că refuzați vaccinările și atașați o declarație. Atât pe cererea dvs., cât și pe cardul de schimb, este de dorit semnătura tatălui copilului. Asigurați-vă că vă avertizați oral despre refuzul vaccinării copilului la admiterea în spital și din nou după naștere.

Citiți cu atenție documentele care vă sunt oferite spre semnare de către spitalele de maternitate și, dacă au un articol despre vaccinări, puteți să le trageți. Puteți fi avertizat că nu veți fi eliberat din spital fără vaccinarea cu BCG, dar acest lucru este ilegal.

Unii părinți doresc să își aleagă propriul vaccin și să rămână personal împreună cu copilul. Pentru a face acest lucru, legea vă garantează dreptul de a înregistra refuzul vaccinărilor în școală. Scrieți o cerere adresată directorului instituției de învățământ că refuzați vaccinările produse la școală, dar vă angajați să le faceți în clinica dvs.

Consecințele refuzului vaccinărilor

Trebuie reamintit faptul că tetanosul și difteria sunt boli foarte grave care se termină adesea într-un rezultat fatal. În țara noastră, din păcate, există tot mai multe persoane infectate cu astfel de boli formidabile precum hepatita și tuberculoza. Dacă ați scris un refuz al vaccinărilor și apoi, bine refuzul de a vaccina un copildupă gândire, a decis să vaccineze copilul, atunci un astfel de refuz poate fi întotdeauna anulat. Refuzul de a accepta copiii nevaccinați în grădinițe și școli este ilegal, așa că părinții ar trebui să insiste, apărând drepturile lor în această chestiune.

Majoritatea părinților se află la o răscruce de drum în problema vaccinărilor - și copilul nu dorește să expună riscuri excesive, iar lipsa vaccinării poate duce la consecințe triste. Prin urmare, cântăriți cu atenție toate argumentele pro și contra înainte de a scrie un refuz al vaccinărilor preventive. Sănătatea copiilor este în mâinile voastre și doar părinții voștri sunt responsabili pentru aceasta în fața copilului, a societății, a stării și a conștiinței.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

42 − = 38