renunțarea la paternitate

Refuzul paternității este o procedură destul de complicată, necesitând multă răbdare și putere. Înainte de a lua o astfel de decizie, este necesar să înțelegem foarte bine toate consecințele care decurg din această acțiune. Nu uitați să discutați cu copilul pentru a înțelege ce vrea el. La urma urmei, decizia ta se referă în primul rând la viața unui om apropiat de tine.

Dar, dacă se ia o decizie finală și dacă acționați în interesul copilului și al familiei, trebuie să fiți pregătiți și conștienți de această chestiune. În acest articol, vom examina procedura de renunțare la paternitate în Federația Rusă și Ucraina.

Cum se poate aplica pentru refuzul paternității în Federația Rusă?

Conform legii Federației Ruse, renunțarea voluntară la paternitate nu este prevăzută. Dar este posibil ca drepturile copilului să fie transferate unei alte persoane. Pentru a face acest lucru, trebuie să efectuați mai multe acțiuni:

 • să notarizeze o cerere pentru permisiunea tatălui de a-și adopta copilul de către alte persoane;
 • o persoană care dorește să adopte un copil trebuie să fie acționată în judecată și să scrie o cerere de adoptare;
 • mamele sunt de acord cu cererea tatălui și a solicitantului de adopție.

Când aceste acțiuni sunt îndeplinite, toate drepturile copilului sunt transferate noului tată. Cu acest tip de renunțare la paternitate, pensia alimentară nu mai este necesară pentru a plăti. Dar nu poți pretinde că te întreții ca un copil, după vârsta majoratului. Plățile către copil de la papa biologic sau "documentar" sunt salvate până când are un părinte nou.

Este, de asemenea, posibil să-l privim pe tatăl de drepturile părintești prin intermediul instanței, dar pentru aceasta este necesar să avem dovezi solide că papa nu-și poate respecta responsabilitățile părintești. Apoi, ei sunt privați de drepturile părintești în instanță, iar un tată nou poate adopta sau adopta un copil. Motivele de privare a drepturilor părintești:

 1. Adicție cronică sau alcoolism.
 2. Tulburarea deliberată a copilului sau a mamei.
 3. Abuzarea de copii.
 4. Refuzul, fără un motiv întemeiat, de a vă lua copilul din spital.
 5. Neîndeplinirea drepturilor părintești.
 6. Prelungirea neutilizării pensiei de întreținere.

Cum să renunțe la paternitate în Ucraina?

În Ucraina, procedura de renunțare la paternitate este oarecum diferită. Acest lucru va necesita:

 • să scrie și să notarizeze cererea de refuz al paternității de la notar;
 • permiteți adopția copilului dvs. de către alții;
 • mamele scriu consimțământul;
 • depune toate actele la instanță;
 • dacă există o persoană care dorește să adopte sau să adopte un copil, trebuie să depună o cerere în vederea adoptării în instanță.

La fel ca în Rusia, până la adoptarea copilului de către o altă persoană, "fostul" tată este obligat să-i plătească pensie alimentară. Și pentru a depune pentru întreținere, după majoritatea copilului, tatăl care a scris refuzul nu poate.

Alte modalități de a renunța la paternitate cererea de refuz al paternității

De asemenea, se întâmplă că, din diverse motive, copilul este înregistrat pentru a nu fi tatăl său. În acest caz, puteți depune un proces în instanță pentru a refuza paternitatea. Dar numai dacă, la momentul înregistrării copilului, tatăl nu știa că nu era tatăl biologic al copilului. În acest caz, paternitatea poate fi provocată cu ajutorul expertizei genetice. Sau mama trebuie să confirme faptul de înșelăciune. De asemenea, prezentul tată are dreptul să scrie declarația privind recunoașterea paternității în persoana sa.

Dacă un om știa că el nu era tatăl biologic al unui copil, ci a permis să formalizeze nou-născutul, atunci ar trebui să permită adoptarea copilului de către alte persoane.

Pregătirea instanței

Pentru a reduce timpul necesar colectării tuturor documentelor, contactați un avocat. El va pregăti lucrări și vă va prezenta în mod competent interesele în instanță. Această persoană va ajuta la înțelegerea tuturor tipurilor de renunțare la paternitate și poate accelera procesul în mod semnificativ.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 7 = 2