respirația tare la un copil

În îngrijirea sănătății copiilor lor, mulți părinți acordă atenție semnelor vizibile de schimbare a funcționării corpului său. Respirația tare și simptomele însoțitoare părinții se asociază automat cu boli respiratorii. Adesea, experții confirmă acest lucru, dar există situații în care rigiditatea respirației este rezultatul imperfecțiunii plămânilor și nu necesită tratament. Despre ceea ce înseamnă să respirați din greu și când trebuie să o tratați, vă vom spune în acest articol.

Semne de respirație tare la un copil

Simptomul principal al respirației dure este creșterea zgomotului din plămâni, audibil la expirație. De asemenea, un copil poate avea o ușoară răgușeală în vocea lui.

Respirație tare, ca urmare a imperfecțiunilor sistemului respirator

Cauza respirației dure la un copil, în special la o vârstă fragedă, poate fi slăbiciunea fibrelor musculare ale plămânilor și subdezvoltarea alveolelor. Această afecțiune poate persista până la vârsta de 10 ani, care depinde de dezvoltarea fizică a copilului.

Respirație tare ca semn de boală

Respirația tare la copil, împreună cu alte simptome, cum ar fi tusea și temperatura, sunt dovezi ale unui sistem respirator. Poate fi bronșită, pneumonie și așa mai departe. Diagnosticul este autorizat să pună doar expertul și să se adreseze acestuia sau el la apariția semnelor specificate urmează imediat.

Respirația dificilă ca fenomen rezidual după boală

ARI amânată, ca efect rezidual, poate determina un copil să aibă dificultăți de respirație și tuse. Acest lucru se datorează mucusului uscat rămas pe bronhii.

Ce să faci cu respirația tare?

ceea ce înseamnă respirație tare

Văzând respirația tare la un copil la orice vârstă, trebuie să-i vezi un doctor. Doar un expert va ajuta la identificarea cauzei și va prescrie un tratament adecvat, dacă este necesar.

În cazul în care se observă respirație severă la copil, ca fenomen rezidual, tratamentul cu medicamente nu este necesar. El trebuie să continue să bea apă caldă pentru a înmuia resturile acumulate de mucus și să petreacă mult timp în aerul proaspăt. De asemenea, trebuie să umidificați aerul în incinta unde este copilul.

Dificultățile de respirație și tuse severă la un copil, care nu sunt însoțite de alte simptome, sunt tipice reacțiilor alergice. Dacă bănuiți că aveți alergii, trebuie să aflați sursa acesteia și să excludeți contactul cu copilul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 3 =