Semne de autism la un copil de 3 aniÎn mare măsură regretul nostru, în lumea modernă, tendința spre diagnosticul de "autism" la copiii mici este în continuă creștere. Oamenii de stiinta nu au determinat inca cauza acestei devieri, dar se remarca faptul ca uneori boala este ereditara.

Deși există un astfel de diagnostic în dicționarul medical, de fapt, autismul nu este o boală, ca atare. Aceasta este doar diferența dintre un anumit copil și colegii din diferite situații comportamentale.

Simptomele autismului la copiii sub 3 ani

De regulă, diagnosticul se face numai după vârsta de cinci ani, dar primele semne de autism la copii pot fi observate înainte de declanșarea a 3-4 ani și chiar mai devreme. Unii copii își dau pur și simplu comportamentul o abatere de la normă la vârsta de jumătate de ani, iar părinții atenți se pot bănui că ceva nu este în regulă.

În general, semnele de autism la un copil de 3 ani sunt indirecte și chiar dacă părinții au găsit unii dintre ei de la copilul lor, aceasta nu înseamnă întotdeauna boala. Diagnosticul poate fi efectuat numai de un neurolog competent care monitorizează bebelușul și, de asemenea, prescrie un test special pentru diagnosticul preliminar.

Deci, ce semne și simptome de autism la copii de 3 ani trebuie să acorde atenție părinților, acum ne vom gândi. Ele sunt împărțite în trei subgrupe: sociale, comunicative și stereotipizate (monotonie în comportament).

Semne sociale

 1. Copilul nu este interesat de jucării, ci de articole obișnuite (mobilier, echipament radio, ustensile de bucătărie), ignorând complet jocurile copiilor.
 2. Este imposibil să se prevadă reacția copilului la un anumit efect.
 3. Copilul nu este imitat de adulți, care începe la copii după un an.
 4. Copilul joacă mereu singur și ignoră compania colegilor sau părinților.
 5. Aproape întotdeauna copilul evită să privească în ochi în timp ce vorbește, dar observă buzele sau mișcările mâinilor interlocutorului atunci când sunt adresate lui.
 6. Cel mai adesea un copil care are autism nu tolerează contactul fizic cu ceilalți.
 7. Copilul este fie foarte atașat de mama sa și răspunde neadecvat la absența ei sau invers, nu-l tolerează și nu se va odihni până nu va părăsi teritoriul.

Caracteristici comunicative

 1. Copiii vorbesc de multe ori despre ei înșiși în a treia persoană, în loc de "eu" își folosesc numele sau spun "El".
 2. Copilul nu este dezvoltat sau vorbire slab dezvoltat pentru vârsta lui.
 3. Copilul nu este deloc interesat de lumea din jurul lui, nu pune întrebări.
 4. Ca răspuns la un zâmbet, un copil nu zâmbește niciodată și zâmbește rar în viața de zi cu zi.
 5. Adesea, discursul unui copil este alcătuit din cuvinte fictive, fraze sau de la străini constant recurenți, odată ce au auzit cuvinte.
 6. Copilul aproape niciodată nu reacționează la cererile unui adult, nu răspunde la numele său.

Stereotipuri în comportament

 1. Copilul răspunde necorespunzător la o schimbare a situației sau a persoanelor din cameră. Autism simptome la copii sub 3 aniEl este confortabil numai cu aceiași oameni, ceilalți perceput cu ostilitate.
 2. Copilul mănâncă numai alimentele strict selectate și niciodată nu încearcă nimic nou.
 3. Repetarea mișcărilor simple monotone monotone, de asemenea, atestă tulburarea psihiatrică.
 4. Autoritățile mici urmăresc cu strictețe rutina lor zilnică și sunt foarte pedantice în acest sens.

Din păcate, nu există nici un medicament care să vindece autismul. Dar copilul va ajuta foarte mult să se adapteze în societate măsuri speciale de remediere și de a lucra cu un psiholog.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

73 − 66 =