sensibilitatea testelor de sarcină

Acasa testele de sarcina de astazi sunt din ce in ce mai populare. Accesibilitatea, ușurința utilizării și precizia rezultatului sunt principalii indicatori pe care femeile le acordă atenție. În ceea ce privește acest din urmă factor, veridicitatea testelor de sarcină depinde în mare măsură de sensibilitatea lor.

Principiul testelor de sarcină

Esența acțiunii absolut tuturor testelor de sarcină la domiciliu se bazează pe definirea în organism a unei femei, în special a urinei, hormonului hCG. hormon de indicator în absența fertilizării nu depășește 0-5 MME / ml (cu condiția ca o femeie ia preparatelor medicamentoase crește în mod artificial nivelul de hCG, și suferă de o serie de boli, in care are loc producerea de hormoni).

Atunci când sarcina dupa fertilizare, ovulul se ataseaza la peretele uterin - de data aceasta in organism incepe sa produca hCG, rata care a crescut aproape de două ori la fiecare două zile. Ca test de sarcină este dispus pe determinarea nivelurilor de hormoni, rezultatul cel mai precis va fi la o concentrație maximă de hCG - nu mai devreme de 2 săptămâni după fertilizare, dimineața.

Testarea pentru diagnosticarea precoce a sarcinii

Testele de sarcină ultrasensibile sunt capabile să ofere un rezultat adevărat chiar și la un nivel de hCG de 10 Mme / ml. De regulă, o astfel de sensibilitate ridicată are doar teste jet.

Un test de sarcină intravenos poate fi utilizat în ziua a 7-a după concepție, în orice moment al zilei. Astfel de teste, care determină sarcina înainte de întârziere, sunt deosebit de ușor de utilizat și vă permit să vedeți rezultatul într-un minut. Merită menționat faptul că costul testelor cu jet pentru sarcină este de câteva ori mai mare decât prețul analogilor mai puțin sensibili.

Test de sarcină după o întârziere în menstruație

Testele de sarcină cu o sensibilitate de 25 Mm / m sunt destinate utilizării numai după întârzierea estimării lunare. Dacă efectuați testul înainte - nivelul hCG va fi insuficient pentru a reacționa cu hormonul din urină. Cu alte cuvinte, șansele ca acest test să arate sarcină înainte de întârziere nu sunt deosebit de mari. În orice caz, dacă faci un test de sarcină înainte de anticipat lunar, după câteva zile, este de dorit să se repete - de această dată nivelurile de hCG ar trebui să crească, iar rezultatul și, în consecință va fi mai plauzibil.

Precizia testului de sarcină

Multe femei sunt interesate de cât de precis testul determină sarcina la domiciliu. Desigur, pentru o certitudine completă, este mai bine să luați un test de sânge într-un laborator care să poată stabili cu mult mai multă precizie sarcina. Dar, este de remarcat faptul că, cu o utilizare adecvată, eficacitatea testelor la domiciliu este de aproximativ 97%.

În unele cazuri, testele pot da fals pozitiv sensibile la sarcinăsau un rezultat negativ fals. De exemplu, rezultatele vor fi invalidate dacă testul de sarcină supraexpune mai mult decât un timp specificat în instrucțiunile (de obicei, este de 5 minute) sau de a face un moment nepotrivit, care este, de exemplu, în seara în loc de dimineață. Rezultatele false vor fi dacă testul este întârziat sau este stocat în condiții greșite.

Un test fals de sarcină poate fi, de asemenea, arătat atunci când se iau medicamente hormonale sau care au o tumoare. În orice caz, după un rezultat pozitiv al testului pentru sarcină, trebuie să contactați specialistul care vă respectă cât mai curând posibil, care va putea 100% să respingă sau să confirme sarcina.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

79 − = 69