sindromul de detresă respiratorie la nou-născuți

Sindromul de suferință respiratorie (SDR) la nou-născuți, cu cuvinte simple - o încălcare a respirației, foarte îngrijorată de medicina modernă și, desigur, de părinții nou-născuților.

DST afectează de obicei copiii născuți înainte de termen. Această boală este detectată imediat când se naște un copil, sau literalmente în primele 48 de ore din viața copilului.

Majoritatea SDR de nou-nascuti apare daca mama a avut anterior avorturi, avorturi, complicatii in timpul sarcinii. În mod similar, dezvoltarea bolii este posibilă din cauza prezenței mamei de boli cronice infecțioase, cardiovasculare.

Alveolele plămânilor din interior sunt căptușite cu o substanță care îi împiedică să cadă, iar circulația sângelui în ele este perturbată. Dacă această substanță (surfactant) nu este suficientă, acesta va fi principalul impuls pentru dezvoltarea sindromului tulburărilor respiratorii.

Simptomele DST sunt după cum urmează:

  • copilul imediat după naștere este puternic și adesea respiră;
  • atunci când este expirat, se aude un sunet caracteristic;
  • pielea unui astfel de copil este cianotică;
  • când ascultați, există șuierătoare;
  • copilul este lent, el are reflexe fiziologice slabe sau deloc.

Este posibilă anticiparea dezvoltării DST în avans?

Pentru aceasta, se efectuează teste clinice și, cu cea mai mică suspiciune de posibilitate de apariție a bolii, se efectuează un tratament preventiv.

Sindromul de detresă respiratorie a băieților nou-născuți este de două ori mai susceptibil de a fi urmărit de fete.

sindrom de detresă respiratorie la nou-născuți

În cursul bolii, există trei grade de gravitate, care sunt evaluate pe scara Silverman-Andersen.

Sindromul tulburărilor respiratorii la copii este tratat după cum urmează: copilul este plasat într-un incubator special, unde se menține umiditatea și temperatura necesare. Oxigenul este furnizat continuu. Puneți de asemenea un picurător (glucoză, plasmă etc.).

Mamele viitoare ar trebui să-și urmeze sănătatea cu mare responsabilitate. În timp pentru a efectua testele și studiile necesare. Apoi, pentru sănătatea copilului nu trebuie să vă faceți griji.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + = 12