sindromul miotonic la copii

Sindromul Myotonic - o tulburare neuromusculare, manifestată în nu numai în tonul general muscular scăzut, dar, de asemenea, dificil, în cazul de relaxare pentru a le reduce. Mai mult, sindromul miotonic la copii este înțeles ca orice încălcare a relaxării musculare.

Cauzele sindromului miotonic la copii

 • caracteristicile ereditare ale tonusului muscular, adică tulburări provocate genetic;
 • rahitismul;
 • tulburări metabolice;
 • alte boli neuromusculare;
 • inactivitate fizică.

În ultima vreme au existat cazuri de așa-numitele. Supradiagnosticarea acestei boli, adică când medicul interpretează în mod eronat starea tonusului muscular al copilului și diagnostichează sindromul miotonic, deși în realitate copilul nu suferă de această boală.

Pentru a evita diagnosticările greșite și experiențele părintești inutile, trebuie să monitorizați starea fizică a copilului și să cunoașteți semnele sindromului miotonic.

Simptomele sindromului miotonic la copii

 1. slăbiciune musculară generală care duce la afectarea postura, probleme cu tractul gastro-intestinal, miopie, tulburări de vorbire, dureri de cap, oboseală.
 2. Pierderi de echilibru, care se încadrează în timpul mersului pe jos, alergând, urcând pe scări.
 3. Cu o ușoară coliziune prin contracția musculară (spasme) musculare durează destul de mult, poate fi dureros și este însoțită de formarea de lungi rotițe netezește musculare.

Dacă toate aceste semne într-un copil pronunțat, realizat studiul pentru diagnostic precis: electromiografia, chimia sângelui, examen histochimice si biopsie a fibrelor musculare.

Tratamentul sindromului miotonic la copii

Răspunsul la întrebarea: "Cum să tratăm sindromul miotonic?" De obicei depinde de cauzele care au cauzat boala. Tratamentul, de regulă, vizează eliminarea acestor cauze. Este clar că sindromul miotonic ereditar nu poate fi complet eliminat. Manifestări ale aceluiași sindrom miotonic cauzate de alte cauze, cu succes masaj cu sindromul miotonicsunt corectate cu ajutorul tratamentului simptomatic, care include:

 1. Masaj. Masajul cu sindromul miotonic este primul mod de întărire a mușchilor, în special la copii mici. Un specialist trebuie să efectueze masajul. În viitor, cu un tratament de succes și după atingerea vârstei optime (de obicei de la 5 ani), puteți începe să participați la cursuri de terapie fizică.
 2. Proceduri fizioterapeutice: electroforeză.
 3. Primirea de medicamente care cresc conducerea neuromusculara.
 4. Acupunctura.
 5. Clasele cu un vorbitor terapeut, etc.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 73 = 80