sport după naștere

Cele mai multe femei în timpul sarcinii câștigă de la 5 la 20 kg de exces de greutate. Desigur, toată lumea ar dori să se formeze cât mai repede posibil. Sportul după naștere este permis femeilor, a căror livrare fără complicații. În alte cazuri, medicii recomandă un timp să se abțină de la sarcini grele.

Sport după naștere: când să începem?

Perioada de recuperare după gestație și nașterea unui copil este diferită pentru toată lumea. Vă veți simți singuri, fie că sunteți pe încărcături suplimentare, în afară de mersul cu copilul și treburile casei. Dacă corpul tău nu este încă puternic, în plus, nu ești gata moral la stresul fizic, sportul după naștere poate răni în continuare corpul. În unele cazuri, aceasta duce la agravarea depresiei postpartum.

Puteți evalua independent capacitățile dvs. prin efectuarea unui mic test. Așezați-vă pe podea, îndoiți genunchii și încercați să ridicați corpul corpului ca și cum ați pompa o presă. Nu este necesar să se realizeze exercițiul în întregime - atunci când mutați un pic, care rulează o mână prin stomac: dacă între mușchii abdominali este o distanță mai mică de 3 cm, poate începe studiile lor. În caz contrar, nu sunteți încă încărcat fizic.

Ce sport pot să fac după naștere?

Specialiștilor li se permite să facă exerciții de dimineață în primele zile după naștere. Pentru exerciții mai complexe, puteți merge numai cu permisiunea ginecologului și în cazul în care vă simțiți că vă puteți exercita fără prea multă stres.

Este important să înțelegeți nu numai când puteți începe să jucați sport după naștere, ci și cum să faceți acest lucru în mod corect. Este necesar să se efectueze regulat gimnastica și să se mărească treptat încărcătura. Prima dată va fi suficient 5-10 exerciții, după 1-2 săptămâni, când simțiți că corpul a devenit mai puternic. Începeți cu exerciții de lumină: ghemuite, pante, plimbări pe loc. exercițiu după naștereDupă 4-5 luni, puteți merge la curs, yoga, pilates și apoi începe cursuri de aerobic.

Câteva recomandări

În timpul alăptării pentru sport, trebuie să achiziționați un sutien de sprijin, cu care să puteți preveni întinderea pielii și apariția striațiilor. Când faceți exercițiile, aveți grijă să nu faceți mișcări ascuțite și prea grele. O atenție deosebită trebuie acordată muschilor presei, deoarece această parte a corpului trebuie să fie întărită. Și rețineți că rezultatul poate fi obținut numai cu o pregătire regulată și o dietă adecvată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

35 − 29 =