susan în timpul alăptăriiDieta femeii după naștere suferă unele modificări. Tânăra mumie trebuie să facă anumite restricții, iar unele produse sunt excluse cu totul. Dar acest lucru nu înseamnă că meniul ar trebui să aibă mâncăruri monotone. Mamele caută modalități de a diversifica dieta prin adăugarea unor ingrediente delicioase și sănătoase. De multe ori se pune întrebarea dacă este posibil să susam în timp ce alăptați un nou-născut. Mulți oameni preferă diferite feluri de mâncare cu semințe ale acestei plante, care este numită și susan, iar unii oameni sunt dispuși să utilizeze ulei de susan. Prin urmare, este necesar să se determine dacă este permisă utilizarea acestor produse în lactație.

Beneficii și daune de susan la alăptare

Experții cred că utilizarea susanului este utilă pentru asistență medicală, deci merită luată în considerare pentru ce proprietăți acest produs este atât de apreciat:

 • susanul este bogat in vitamine si va ajuta corpul sa se recupereze mai repede dupa nastere;
 • un conținut ridicat de calciu va îmbunătăți pielea, părul mamei și va asigura, de asemenea, dezvoltarea normală a țesuturilor din țesutul osos;
 • există o normalizare a sistemului cardiovascular;
 • îmbunătățește activitatea intestinelor, este o excelentă prevenire a constipației;
 • stimulează alăptarea, reduce probabilitatea de mastopatie;
 • are un efect benefic asupra sistemului nervos al bebelușului.

Dar merită să ne amintim că atunci când se utilizează cantități mari de semințe de susan sau de ulei, gustul schimbărilor de lapte și copilul pot renunța la sân. În plus, acest produs poate provoca alergii la miezuri. Dacă o femeie are antecedente de tromboflebită și probleme legate de coagulabilitatea sângelui, este mai bine să refuzați consumul de susan.

Recomandări generale

Pentru a susumi în timpul alăptării a adus beneficii maxime, merită să ascultați câteva sfaturi:

 • nu trebuie să cumpărați un pachet mare de susan, deoarece acesta își oxidează rapid și își pierde proprietățile, gustul se deteriorează;
 • Este imposibil să se utilizeze, în același timp, susan și rebarb, sorrel, deoarece această combinație inhibă absorbția calciului;
 • admisibilă zilnică de susan - 1 linguriță. semințe sau ulei;
 • Nu o mancati pe stomacul gol, deoarece pot aparea greață;
 • un excelent tratament pentru alăptare va fi kozinaki din susan, ele vor satisface perfect nevoia de dulce și vor beneficia de organism.

Sesamul trebuie să fie introdus treptat în dietă, urmărind modul în care carapul reacționează la noul produs. Dacă bebelușul prezintă semne de alergie sau vărsături, atunci susanul trebuie imediat să fie exclus din dietă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

46 − 36 =