toaleta primară a nou-născutului

Imediat după nașterea copilului, personalul medical conduce primul copil la nou-născut. Algoritmul toaletei primare a unui nou-născut este simplu și constant. În primul rând, copilul, pentru a evita înghițirea, suge din nazofaringe și gura amniotic fluid. Această procedură se efectuează printr-o aspirație specială sau o pere de cauciuc imediat după erupția capului prin canalul de naștere.

Cablul ombilical: prima etapă

Apoi, personalul medical începe să se bandajeze și să proceseze cordonul ombilical. Această procedură constă din două etape. De îndată ce se naște copilul, pune imediat 2 cleme de Kocher pe ombilic, la o distanță de 2 cm una de cealaltă. Și între cleme cordonul ombilical este șters cu iod sau alcool și tăiat cu foarfece.

Etapa a doua

După aceea, copilul este plasat pe masa de schimbare, pe care este o lampă puternică. Din cauza căldurii care emană de la copil lampa nu este racim, astfel încât să puteți angaja în condiții de siguranță, în a doua etapă de prelucrare a cordonului ombilical. Cârpă înmuiată într-o soluție alcoolică, freacă ușor cablul, apoi același loc este frecat cu o cârpă uscată. Suprapusă pe suportul de cordon Rogovin și aproximativ 1,5 cm de cutoff a suportului se face din cordonul ombilical. Rana este tratată cu o soluție slabă de „permanganat de potasiu“, și apoi să impună un bandaj pe ea.


Procesăm pielea

Tratamentul pielii copilului este următoarea etapă a toaletei primare a nou-născutului. Această procedură constă în îndepărtarea mucusului de pe pielea bebelușului și a grăsimii originale cu un șervețel (steril, umezit în ulei vegetal). Și astfel de locuri ca plitele ulnare, inghinale, genunchi - sunt pudrate cu xerofor. Acest medicament este un bun agent antiinflamator și de uscare. Pielea unui copil care tocmai a fost născută este foarte delicată, delicată, încă nu este capabilă să-și îndeplinească în totalitate funcțiile de barieră, de aceea necesită o atitudine foarte atentă față de ea însăși.

Prevenirea gonoreei

O etapă foarte importantă în realizarea toaletei primare a unui nou-născut în sala de primire este prevenirea unei astfel de boli ca gonoreea. Pentru a face acest lucru, o soluție de 20% de sulfat de sodiu este instilată în ochi (în pleoapa inferioară). Experții întârzie cu atenție pleoapele, iar după instilare cu mișcări blânde, ambii ochi sunt șterși. Undeva în 2-3 ore procedura se repetă. Pentru aceste scopuri, în loc de sulfat de sodiu, poate fi utilizat unguent de 1% tetraciclină. În plus, fetele nou-născute picură 1% soluție de azotat de argint în decalajul genital.


antropometrie

După terminarea procedurii toaletei primare, treceți la antropometrie. Copilul este cântărit pe scări medicale speciale (tava de cântărire este necesară în prealabil cu clorhexicină sau peroxid de hidrogen).

Apoi, cresterea copilului este masurata, pentru ca bebelusul este intins de picioare si masoara lungimea corpului de la umflarea capului pana la tocul. Este necesar să se măsoare circumferința capului. Hârtia de măsurare a hârtiei este suprapusă prin arcurile superciliare și fontanelul mic. După măsurarea circumferinței capului, se măsoară sânul. prima toaletă a nou-născutuluiNorma este diferența în circumferința capului în partea mai mare decât circumferința toracelui, cu 2-4 cm.

După ce copilul antropometrie pentru a pune pe brațe și picioare brățări musama. Pe brățara dat numele mamei, timpul de livrare complet (data, ora si minut), înălțimea, sexul și greutatea copilului, istoria sala de nasteri, uneori mai mult camera de paturi. Un copil de a face o carte specială în forma prescrisă „istoria de dezvoltare a nou-născutului.“

Este obligatoriu examinarea copilului nou-născut de un medic pediatru, pentru a vă asigura că nu există patologii sau traume obstetricale. În cazul în care copilul este în regulă, el este învârtit și după 2 ore transferat la departamentul de nou-născuți.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

9 + 1 =