Tuburi de faopie la femei

trompă uterină la femei sunt asociat corpul de tip tub, care este o formă de două canale filamentoasă, aproximativ 12 cm. Diametrul tubului uterină este de obicei variază de 2-4 mm. Există tuburi uterine pe ambele părți ale uterului, astfel încât una dintre fețele tuburilor să se conecteze la uter, iar cea de-a doua - la ovar.

Țevi furnizează un compus al cavității uterine în cavitatea abdominală. Prin urmare, cavitatea abdominală a femeilor nu este sigilat, și orice infecție care ajunge în cavitatea uterină, care provoacă inflamarea atât trompelor uterine femeie și leziuni ale organelor, care sunt situate în cavitatea peritoneală.

Boli ale trompelor uterine

Inflamația tuburilor uterine se numește salpingită. Există două căi principale de infectare în tuburile uterine:

  • ascendent - când agentul patogen intră în organele genitale prin vagin, trece prin partea canalului colului uterin și pătrunde în tuburile uterine;
  • descendent - intrarea agentului patogen în tuburile uterine din colonul sigmoid.

Una dintre consecințele inflamației tubului uterin poate fi apariția fluidului în interiorul tubului uterin (hidrosalpinx). Cauzele principale care duc la apariția acestei complicații pot fi: istoricul unei femei de endometrioză, aderențe, procese inflamatorii. Deseori lichidul apare ca urmare a procedurilor chirurgicale recente.

Obstrucția tuburilor uterine este una dintre bolile posibile care afectează tuburile uterine. Se caracterizează prin apariția de obstacole pe calea ovulelor de la ovar la cavitatea uterină. Multe femei care nu au dorința de a da naștere copiilor, prin voința lor liberă, blochează calea oului către uter prin intervenție chirurgicală. O astfel de operație medicală a fost numită o ligare sau disecție a tuburilor uterine.

inflamarea trompelor uterine
Posibile complicații

Una dintre complicațiile posibile care se dezvoltă în bolile trompelor uterine, poate fi o ruptură a tubului uterin. Cauza este adesea natura abdomenului tuboborovalnogo, precum și apariția de sarcină tubală (ectopică).

Abcesele sunt o consecință a proceselor purulente în tuburi uterine, care, în plus față de ea însăși, și afectează peritoneul pelvin, și, în unele cazuri, de ovar. Într-o astfel de situație, singura ieșire posibilă este o operație de îndepărtare a tubului uterin.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

16 − = 8