vin non-alcoolic în timpul sarcinii

La cea mai emoțională perioadă de 9 luni, în viața de fiecare femeie care se așteaptă un copil, ghemuieste o mulțime de vacanță: Anul Nou, 8 martie, data nașterii, și poate chiar nunta proprie ... Toate acestea, în conformitate cu vechea tradiție rusă, implică necesitatea de a bea pentru împlinirea dorințelor, pentru sănătate, pentru o puternică uniune familială, etc. Cu siguranță, mama viitoare, cu toată responsabilitatea, abordează problema influenței negative asupra fătului în timpul sarcinii. Și chiar dacă există informații că 1-2 pahare de vin natural pe săptămână nu vor avea un impact asupra dezvoltării și sănătății friabilelor, este mai bine, după ce au studiat toate posibilele consecințe, să abandoneze complet alcoolul. "Dar despre sărbători, toasturi, pentru care, după cum se spune, este pur și simplu un păcat să nu bei?" - întrebați. O alternativă excelentă la un suc foarte util la sărbătoare în timpul sarcinii poate fi vinul fără alcool.

Se numește non-alcool din cauza conținutului redus de alcool din acest vin la o valoare sigură de 0,5%, deoarece eliminarea tuturor alcoolului din vin prin tehnologie este pur și simplu imposibilă. Vinul fără alcool trece prin toate etapele producției, la fel ca în cazul obișnuit, dar înainte de a fi îmbuteliat într-o sticlă, acesta este plasat într-o cuvă în care alcoolul etilic este extras sub vid. Există opinii că vinurile roșii nealcoolice, spre deosebire de albi, conțin un procent chiar mai mic de alcool. În linia de produse a acestor vinuri, împreună cu producătorii de masă, sunt incluse și vinurile spumante.

Vinul fără alcool constă din mai mult de 100 de componente reprezentate de microelemente (potasiu, calciu, magneziu, sodiu, cupru, fier etc.), vitamine, enzime, acizi organici etc. De aceea are proprietăți dietetice și medicinale. Acest vin este util:

  • în boli ale tractului gastro-intestinal asociate cu aciditate scăzută a sucului gastric, cum ar fi gastrita cronică: lichid alcool de acid după vin clivajul are un pH similar cu aciditatea din stomac (2-3);
  • cu astenie generală - sindrom de oboseală cronică;
  • cu ciroză hepatică;
  • cu hipertensiune arterială, în special pacienți cu numirea diureticelor, excreția de potasiu din organism etc.

Vinul fără alcool tonifică perfect corpul și îmbunătățește apetitul. Antioxidanții conținute în el, împiedică înfundarea vaselor cu plăci aterosclerotice, deoarece acestea nu permit oxidarea colesterolului. Aceasta duce la o scădere a tensiunii arteriale la persoanele cu risc de boli cardiovasculare. Și datorită acizilor minerali, absorbția proteinelor, de exemplu carnea, se îmbunătățește. În plus, conținutul de calorii al vinurilor fără alcool este de 2-3 ori mai mic decât cel al "fraților" lor obișnuiți.

Și totuși, în ciuda tuturor meritelor sale, consumul de vin non-alcoolic în timpul sarcinii are dezavantaje:

  1. Poate avea ingrediente dăunătoare și substanțe chimice în compoziția sa, care pot avea un anumit impact negativ asupra sănătății copilului.
  2. Un astfel de vin, ca de obicei, poate provoca alergii. Cauzele sale posibile sunt sulful sau mucegaiul conținut în vin, precum și substanțele care stau la baza vinului, inclusiv strugurii sau pesticidele, prin care a fost procesat. În plus, la iritarea pielii și a mucoasei la persoanele predispuse la creșterea sensibilității, poate duce la o percepție a aminei biogene, de exemplu, a histaminei.
  3. Costul destul de ridicat al vinului nealcoolic face ca acesta să fie un produs din clasa "elită". Din acest motiv, sfatul celor mai buni degustatori de vin este de a bea bere de ghimbir ca alternativă O femeie gravidă poate bea vin non-alcoolic sau suc.
  4. Mai puțin durabil decât vinul alcoolic.

După cum puteți vedea, nu există contraindicații absolute dacă femeile însărcinate pot consuma vin nonalcoolic. Și, în ciuda acestui fapt, este mai bine să nu o abuzezi, ci să te limitezi la o vacanță cu un pahar mic. Acest lucru nu vă va face o "cioară albă" în sărbătoare, păstrând în același timp, și poate crește ușor sănătatea și sănătatea copilului. Și, în cele din urmă, încă o mică observație: oamenii de știință încă recomandă să bea vin nealcoolic în timpul sarcinii numai dacă este mai lung de 12 săptămâni și nu există complicații ale cursului său.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

64 + = 67