Vinilin în stomatită la copii

Stomatita este o boală infecțioasă frecventă printre sugari. Se manifestă mai întâi sub forma unei plăci albe din gură, iar ulterior se dezvoltă în leziuni care duc copilului o senzație foarte neplăcută. Din cauza stomatitei, el poate refuza să mănânce. De asemenea, copiii umflați cu gingii, un miros neplăcut din gură și temperatura poate crește. Dacă ați văzut semne de stomatită de la copilul dumneavoastră, părinții ar trebui să solicite ajutor de la un dentist pediatru, care, în funcție de cauza bolii, va prescrie tratamentul.

Foarte des, medicii prescriu un medicament numit vinilin, cunoscut și sub numele de balsamul lui Shostakovskiy. Să aflăm ce este acest medicament, cum să îl folosiți pentru stomatită și dacă este posibil să oferiți vinilin copiilor.

Vinilin pentru nou-născuți

Mai întâi de toate, să ne uităm la compoziția vinilului. Numele său medical este polivinil butil eter, iar polivinocolul joacă rolul de agent activ aici. Vinilina este un unguent cu proprietăți antiseptice și antimicrobiene și promovează, de asemenea, regenerarea timpurie și epitelizarea mucoasei orale.

În ceea ce privește siguranța recepției, vinilina este prescrisă la nou-născuții pentru care problema stomatitei este adesea foarte urgentă. Cu toate acestea, trebuie utilizată cu mare grijă, deoarece utilizarea necontrolată și auto-medicația pot, în loc de beneficiul așteptat, să dăuneze copilului. Utilizați vinilin unguent pentru stomatită la copii numai la recomandarea unui medic și strict în dozele indicate.

Vinilina cu stomatită: o modalitate de aplicare

Pentru copiii mici, vinilina este contraindicată pentru uz intern. Pentru a vindeca ulcerele cauzate de stomatită, trebuie să aplicați o cantitate mică de unguent pe un șervețel curat și să lubrifiați rănile din gura bebelușului. Acționați cu grijă, încercând să unguent Vinilin în stomatităajung doar pe membrana mucoasă, acoperind locurile inflamate cu un strat subțire. Acest lucru ar trebui făcut de 3-4 ori pe zi 1-2 ore după hrănire.

Tratamentul cu vinililina este, de obicei, destul de rapid pentru a da roade. Ar trebui să continue până la vindecarea completă. Dacă medicamentul nu ajută în decurs de 5-7 zile sau copilul dezvoltă o reacție alergică provocată de utilizarea vinylaminei, nu mai luați acest medicament și consultați un medic pentru oa doua consultare.

Contraindicațiile privind utilizarea vinilinei sunt următoarele: medicamentul nu este recomandat copiilor cu sensibilitate crescută la medicamente, cu boli ale rinichilor și vezicii biliare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 1 =