zi de victorie prin ochii desenelor pentru copiiMulți părinți încearcă să insufle respectul față de veterani din primii ani, precum și să le spună copiilor despre ziua Victoriei, despre istoria ei. De asemenea, în instituțiile de învățământ se organizează de obicei diverse evenimente, în cadrul cărora copiii pot afla mai multe despre război și despre ceea ce se celebrează în 9 mai, de ce este atât de important. Sunt organizate întâlniri cu veterani, copiii studiază literatura de specialitate pe o temă militară, învață poezii și cântece, organizează chiar și concerte, merg pe excursii. Uneori sunt organizate concursuri de compoziții - acest lucru, desigur, este mai relevant pentru elevii de liceu. O variantă excelentă a evenimentului va fi o expoziție de desene pe tema "Ziua Victoriei prin ochii copiilor". Participarea va fi interesantă pentru copiii de diferite vârste, chiar și pentru copiii preșcolari. Lucrările creative pot fi folosite pentru decorarea tematică a clădirilor, precum și pentru felicitarea veteranilor.

Ce pot desena?

În funcție de vârsta copilului, imaginile vor diferi atât în ​​plan cât și în tehnica de execuție. Desene pe tema "Ziua Victoriei prin ochii copiilor" se pot face în creion, vopsele, markere. Lăsați copilul să aleagă ceea ce îi place și poate că va dori să facă o imagine cu ajutorul plastilinei, a aluatului sau a altor materiale.

Uneori, copiii pot avea o întrebare despre ce merită să portretizeze. Mama poate sugera câteva idei:

  • diverse simboluri ale sărbătorii, de exemplu, garoafe, porumbel, foc veșnic;
  • soldații războiului, întoarcerea acasă;
  • o paradă festivă;
  • artificii;
  • echipament militar.

Bineînțeles, subiecții muncii copiilor preșcolari vor fi mult mai ușor decât cei din liceu.

Unele recomandări

Dacă intenționați să folosiți fotografii pentru a felicita veteranii, acestea pot fi făcute sub formă de cărți poștale sau postere. Prima opțiune este perfectă pentru prescolari. Pentru o cartelă, puteți utiliza o foaie A4 îndoită în jumătate. Va arata bine orice simbol al sarbatorilor, lasa-l pe copil sa-l aleaga pe el insusi. Felicitarea poate fi tipărită și inserată pe o carte poștală, iar părinții pot să o facă singură de mână.

Copiii în vârstă vor fi mai interesați de proiectarea unui poster de felicitare sau a ziarului de perete. Aici puteți desena povesti interesante și vă puteți arăta abordarea creativă. Astfel de desene ale copiilor din Ziua Victoriei pe 9 mai sunt mai bine de vopsite, atunci vor fi luminoase și vii. Aici puteți scrie felicitări și poeme frumoase. În proiectarea posterului pot participa mai multe persoane simultan, ceea ce va da ocazia de a lucra într-o echipă. Dacă copiii decid să utilizeze creioane în loc de culori sau altceva, nu-i convingeți. Uneori băieții decid să facă nu doar un poster, ci un colaj. Se întâmplă că nu numai preșcolarii doresc să facă cărți poștale pentru veterani. Copiii în vârstă pot efectua produse mai complexe folosind diferite tehnici interesante.

De asemenea, merită să ne gândim că copiii nu pot întotdeauna să deseneze ceva în sine. Dacă miezul are astfel de dificultăți, atunci este logic să oferim imagini de colorat, de asemenea, ele vin în complexitate diferită. Acum puteți găsi o mulțime de șabloane similare pe 9 mai. Este în regulă dacă copilul pictează o astfel de fotografie, dar el va lua parte și la pregătirea pentru sărbătoare. De asemenea, permiteți copilului să aleagă acel model pentru colorare, care îi place.

Pentru a participa la pregătirea pentru expoziția de desene, nu este necesar ca copiii să aibă abilități speciale sau să tragă bine. Este important ca ei să aibă dorința de a se pregăti pentru eveniment, precum și de a se familiariza cu istoria sărbătorii.

zi de victorie prin ochii desenelor pentru copii 1 zi de victorie prin ochii desenelor pentru copii 2 Ziua Victoriei prin ochii copiilor Figurile 3
Ziua Victoriei prin ochii copiilor Figurile 4 Ziua victoriei prin ochii copiilor Figurile 5 Ziua Victoriei prin ochii copiilor Figurile 6
Ziua Victoriei prin ochii copiilor Figurile 7 Ziua victoriei prin ochii copiilor Figurile 8 Ziua Victoriei prin ochii copiilor Figurile 9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

75 + = 78