ochipok

În vremurile străvechi în Rusia, femeile căsătorite și-au împletit părul în două panglici și le-au ascuns sub fardul femeii. Își purta femeile de diferite clase și clase pe teritoriul vechii Rusii (și a țărănilor și comercianților), precum și un povoynik printre femeile care locuiau în orașe mici provinciale. Se întâmplă în istoria moda povoynik deja în secolul al treisprezecelea - fata a pus-o pentru prima dată în timpul ceremoniei de nuntă. Iubitorii necăsătoriți ai miresei dintr-o panglică de împletitură au împletit două și au fost așezate sub fesă - aceasta căptușeală era o pungă moale din țesătură colorată. O ceremonie asemănătoare se găsea în festivitățile nunților moderne.

Esența unui strămoș

Inițial, o batistă, un kokoshnik, o magpie a fost pusă pe paternă. Aproximativ în secolul al XIX-lea, femeile au început să o poarte ca un cap separat, acoperit cu o batistă. O femeie putea să-și învețe părul numai în fața soțului ei, cu străini și cu alți membri ai familiei, trebuia să-și acopere părul cu o nicovală. A fost inacceptabil să punem un accident fără o batistă pe stradă, era considerat o încălcare a etichetei și a vârfului improprii, era ca și cum am pleca astăzi pe strada în lenjerie.

Cum să purtați un analizor?

Ponvoyniki, ca și alte pălării, avea un caracter casual și festiv. Casual ponoynik cusut din țesături simplu și ieftin: chintz, brocart, pânză, satin. Fusta festivă, dimpotrivă, a fost făcută din materiale bogate și costisitoare: catifea, satin, mătase. Picioarele aveau o formă rotundă în partea de sus, o bandă îngustă fiind cusută pentru ei. Fata, purtând un epolet, o strânse strâns cu o panglică, fără a lăsa părul să privească dincolo de această friză. În funcție de zi, zi de sărbătoare sau zi de sărbătoare, o batistă a fost pusă pe canapea în mod diferit. Într-o zi obișnuită, o batistă îndoită pe jumătate, fetele legate de partea occipitală sau de nodul legat cele două margini ale unei batiste la bărbie. În sărbători, fetele au ascuns noduri inestetice și au pus o batică de mătase mai precis, tăind din capătul bărbii cu un bolț.

În anii 20 ai secolului trecut, vindecătorul se găsea printre femeile adânci în vârstă, unele femei vechi îl poartă chiar și acum. În colecțiile de designeri moderni în stilul etnos, poncho-ul este prezentat sub formă de capace interesante, dar și în combinație cu o batistă.

ponoynik 1 ponoynik 2 ponoynik 3
ponoynik 4 ponoynik 5 ponoynik 6
ponoynik 7 ponoynik 8 ponoynik 9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

22 − = 14