Cum să distingi blănurile naturale de cele artificiale

Răspunsul la această întrebare pare simplu doar până când vă confruntați cu problema în sine față în față. În unele produse nu există nici o îndoială cu privire la originea blănii, dar există și unele pe care trebuie să le achiziționați cu precauție extremă, în caz contrar riscați să deveniți o victimă a vânzătorilor necinstiți.

Cum să distingem blănurile naturale de fals?

Dacă cumpărați o îmbrăcăminte de blană într-un magazin de mărci bine-cunoscut, unde "șansele" pentru o șansă falsă sunt mici, atunci înțelegerea calității materialului vă va ajuta să etichetați. Un producător bun nu va uita să menționeze pe ce folosește blană.

Dar chiar dacă sunteți obișnuiți să cumpărați haine în alte magazine, atunci, știind cum să distingeți blănurile naturale de cele artificiale, vă puteți apăra de fals.

Principalele diferențe dintre blana naturală și cea artificială

  1. Baza naturală a blănii este încrețită, mai degrabă din piele tare, căptușeala de blană artificială este făcută dintr-o țesătură densă, care are o cârpă de bază. Dacă blănurile de pe produs nu se mișcă în afară, utilizați un ac pentru test - pur și simplu lipiți-l în produs. Dacă iese ușor, atunci aveți o bază țesută, dacă întâlniți un obstacol, atunci cel mai probabil este piele, ceea ce înseamnă că blana este naturală.
  2. Metoda „Extreme“ de testare - pentru a scoate câteva fire de păr de produs sau de proba, și a dat foc - blana arde repede și miroase ca un fir de păr senzație de arsură, mirosuri artificiale de plastic ars și se topește mult mai mult.
  3. Prețul nu este un indicator 100% al naturii, prea multă reducere ar trebui să vă ducă la ideea că sunteți înșelați.

Cum să distingem blănurile naturale de cele artificiale 1

Cum să distingem nurca de blană naturală și artificială?

Eurita de nurcă de blană este foarte adesea contrafăcută. Pentru a face acest lucru, folosiți piei de iepuri sau marmote complet neelită. Recunoașterea înșelăciunii nu este uneori ușoară. Numai după câțiva ani, când blana începe să strălucească, să cadă, să ștergeți, puteți bănui că ceva nu este bine. Pentru a preveni o astfel de dezamăgire, nu vă grăbiți să cumpărați, dar inspectați cu atenție blana și acordați atenție unor astfel de momente:

  • blana de iepure este prea moale, iar blana de marmota, pe de alta parte, este excesiv de tare, asa ca se concentreaza pe mijlocul de aur - o nurca moderata moale si tare la atingere, poate sa lipseasca putin;
  • Lungimea firelor de păr la blănurile de nurcă este aceeași pe întregul produs;
  • nurca blana, exact la fel ca blana de blana de la alte blănuri au un certificat obligatoriu, pe care îl puteți solicita în siguranță vânzătorului.
Cum să distingem blănurile naturale de cele artificiale 2 Cum să distingem blănurile naturale de cele artificiale 3 Cum să distingem blănurile naturale de blănurile artificiale4

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + 2 =