curea de centura

Obi - un element tradițional al costum japonez național pentru bărbați și femei. De obicei, este de bandă largă și lungă de materiale care răsucește în mod repetat în jurul taliei și fixată în spatele unui nod complicat, care este selectat în funcție de statutul social al unei persoane de sex, vârstă și activități pentru care sunt colectate.

Cureaua japoneză obi în haine moderne

Pe lângă tăierea tradițională a kimono-ului japonez și un accesoriu atât de luminos, centura obi a trecut, în timp util, în cadre moderne și a devenit parte din îmbrăcămintea europeană de zi cu zi sau festivă. Aceste curele realizează simultan două funcții importante. În primul rând, ele stilizează tinuta, oferindu-i un caracter oriental. În al doilea rând, talpa lată mare accentuează perfect talia, făcând-o doar ca o aspenă. Astfel de curele interesante pot fi purtate cu rochii, jupoane, bluze, cravată peste haine și haine de ploaie. Desigur, aceasta este doar o stilizare pentru obi clasic, cerințe stricte pentru tipul de noduri și lungimea centurii nu sunt îndeplinite, dar acest lucru nu este necesar pentru un dulap modern. Apropo, femeile japoneze, unele dintre ele purtând încă haine tradiționale pentru sărbători sau evenimente importante, urmează toate tradițiile prescrise neabătut.

Cum de a lega o curea obi?

Cureaua obișnuită modernă este cel mai des fabricată din țesătură. Cu toate acestea, se pare foarte impresionant acest accesoriu, din piele sau imitație de piele. De obicei aceste centuri au un stilizate două varietăți: o curea făcută dintr-o singură bucată de material care are o extensie de mijloc și de contracție a marginilor sau accesoriu care constă din trei părți: mediul - sub forma unui dreptunghi larg la care sunt cusute două părți extreme - drawstrings. Aceste centuri sunt oarecum similare cu corsete, dar ele sunt atașate la corp prin intermediul unor legături, mai degrabă decât cheotoare. moderne ar trebui să fie obi suficient de lung pentru a încercui talie cel puțin de două ori. De asemenea, ar trebui să rămână o lungime suficientă a legăturilor pentru nodul.

Deci, cum să legați o curea obi. Ar trebui să fie plasat pe talie astfel încât partea cea mai largă să fie exact opusă buricului. Apoi, trebuie să conectați marginile părții laterale din spate și, lăsând un șir peste celălalt, să se înfășoare în jurul lor în jurul taliei de câte ori le permite lungimea. În continuare înainte sau în spate, în funcție de dorința dvs., legăturile trebuie fixate cu un nod obișnuit sau unul dintre nodurile simple pentru o cravată.

curea de centura centura de centura2 centura de centura3
centura de centura4 bandă centură5 curea de centura
curea de centura curea de centura curea de centura

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + 2 =