haine baroce

Dintre numeroasele ipoteze ale originii cuvântului "baroc", probabil cea mai corectă va fi "predispusă la exces". Nașterea și formarea stilului au început în Italia, unde turneele de cavaler au fost înlocuite de plimbări pe cai, bile costumate și spectacole de teatru. Modul de viață formează o nouă eră, plină de sete de măreție și pompă. Bărbații și femeile sunt inutil de teatrale, ca și în modul de îmbrăcare și într-o manieră de a se păstra.

Îmbrăcămintea din epoca barocului este izbitoare în splendoarea sa. rochie pentru femei sugereaza un mers solemn: corset strans, volum fusta, în care rama este cusută fanoane, decolteu adânc, mâneci lungi, o mulțime de dantelă și draperii complexe. De fapt, rochia doamnelor demonstrează figura ideală a unei femei de epocă barocă: șoldurile și pieptul luxuriant, talia subțire. Barocul în hainele secolului al XVII-lea "se demonstrează" în pantofi. Pantofii, atât femei cât și bărbați, sunt purtați exclusiv pe tocuri. Pantofii trebuie să fie decorați cu arcuri sau catarame.

Prima dată când părul era simplu. Dar a trecut timpul, iar arta coafurarilor a devenit "potrivita" principiilor moderne ale barocului. Întregii turnuri de bucle, decorate cu panglici, pene, flori, se ridică pe capetele femeilor. Bărbații purtau peruci. Atât pe aceștia, cât și pe alții, îi priveau palma din față, evitând razele soarelui și folosindu-se de pudră abundentă. Atribute ale barocului: ventilatoare, mănuși, ambreiaje, umbrele, bastoane. Ar putea fi o asemenea modă complicată în zilele noastre?

Baroc în haine moderne

Admiratorii minimalismului sunt surprinși de pasiunea unor femei moderne de modă în epoca ciudată și frumoasă a barocului. Haine de moda Barocul este bun pentru luxul său, iar luxul are proprii fani. designeri de moda oferă toalete excelente, baroc stilizate: țesături bogate, fuste, mâneci voluminoase, broderii de aur, finisaj arătos.

haine baroce 1 haine baroce 2 Imbracaminte baroc 3
Haine baroc 4 Imbracaminte baroc 5 Haine baroce 6
Haine baroc 7 Haine baroc 8 Haine baroc 9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 52 = 60