Haine naționale scoțiene

Cu siguranta cei care au vazut hainele scotilor s-au intrebat ce este numit costumul national scotian? Elementul său principal este kiltul, care este o cârpă înfășurată în jurul taliei. Acest element masculin destinat să se îmbrace și pliurile spate multiple fixate catarame și curele. Din moment ce nu avea buzunare, cu un kilt era o pungă mică pentru lucruri. Acesta provine dintr-o pătură mare și, recent, reprezintă doar partea inferioară. Costumul național al femeilor scoțiene completează perfect stilul creativ al costumului bărbaților. Cu alte cuvinte, se face în aceleași tonuri cu utilizarea de benzi și cuști. Diferența esențială este delicatețea, feminitatea și confortul stilului. De asemenea, demn de remarcat este faptul că Scoția este împărțită în zone joase și muntoase, în care costumele lor naționale.

Istoria costumului național pentru femei

În perioada de la XII până la al XV-lea, costumele pentru femei au constat din mai multe elemente de îmbrăcăminte - o rochie, o rochie superioară, o șorț, o centură, o căpită, o cămașă și un pantof scoțian. Rochia inferioară era destul de simplă și a fost atinsă până la nivelul gleznei. Rochia superioară a fost ușor mai înaltă, până la genunchi, și decorată cu modele și panglică. Șorțul a fost în mare parte confecționat din țesături de lână și decorat cu broderii și o margine de-a lungul marginii. Talia a accentuat talia, iar friful urma să fie purtat de doamnele exclusiv căsătorite.

Îmbrăcăminte scoțiană națională

Începând cu a doua jumătate a secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea, costumul a fost ușor modificat. Modelul se bazează pe costumele europene din secolul al XVI-lea. Deci, ca și kiltul masculin, fustele femei au fost cusute din tartan, care a fost făcut din fire multiple, astfel încât sa obținut un model dame sau dungi. Fiecare clan avea propriul model și culori care determină poziția socială. Toate modelele de fuste pentru femei au pliuri largi și libere la talie. Lungimea a fost definită strict nu mai sus și nu sub genunchi. Deși astăzi există modele scurte de costume. Ca top în hainele naționale scoțiene s-au folosit bluze albe, a căror purtare diferă de locul de domiciliu diferit. Deci, în văi a fost adus într-o fustă și în munți au fost uzate. Pe bluză a fost pus pe un corset, deasupra căruia a fost aruncat un șal cu o compoziție de clan. Arată foarte frumos rochia națională scoțiană pentru femei. Această tinuă constă dintr-o fustă volumetrică din tartan, o bluză albă cu mâneci largi, un corset cu un șnur luminos și o cară. Carpa a fost fixată cu o broșă frumoasă. Această tinuă este simplă și maiestuoasă.

Haine naționale scoțiene 1 scottish haine tradiționale 2 Haine naționale scoțiene 3
scottish haine tradiționale 4 scottish haine tradiționale 5 scottish haine tradiționale 6
scottish haine tradiționale 7 scottish haine tradiționale 8 Haine naționale scoțiene 9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

82 − 78 =