Bijuterii etnice în lumea modei moderne are un rol semnificativ. Modelele deduse cu îndemânare de mâna stăpânului pe piele cu ajutorul hennei, pot înlocui ornamentele. Care este numele pentru pictura de henna? Puteți găsi nume diferite, dar de multe ori această artă este numită mendi sau mehendi. Pictură tradițională indiană a hennei pe corp, numită mehendi, este potrivită pentru decorarea pielii. Începătorilor li se oferă să înceapă să cunoască arta picturii de henna de la aplicarea modelelor pe glezne, abdomen sau antebraț.

Pictura henna1 Pictura henna2 Pictura Henna3

Acest pigment vegetal natural pătează pielea în nuanțe maronii și roșiatice, care variază în intensitate. Impresionant impresionant arată ligatura indiană pe mâini, picioare și glezne. În combinație cu bijuterii orientale și artă elegantă de unghii, arata foarte frumos.

Tehnica Mehendi

Mehendi, sau un tablou de henna pe corp, este un podoaba temporară. Dacă maestrul a făcut totul corect, modelul va dura nu mai mult de două săptămâni. Atunci când intenționați să aplicați un model de henna pe piele, ar trebui să protejați îmbrăcămintea și mobilierul de petele accidentale. Pigmentul este spălat de pe piele, dar lucrurile sunt mai complicate cu lucruri și obiecte. Înainte de a face o pictură cu henna, pregătiți pielea. Pentru a face acest lucru, degresați-o, efectuați procedura de peeling. Acest lucru este necesar pentru ca modelele dezvoltate de maestru pentru pictura hennei să rămână pe piele cât mai mult posibil. Luați în considerare, de asemenea, faptul că henna, de asemenea, petele de păr, astfel încât acestea ar trebui să fie eliminate. În 14 zile de la model și o urmă nu va rămâne, și părul roșu nu va arata estetic plăcut.

Apoi, trebuie să pregătiți pasta, dacă aveți doar pulberea de henna. Rețeta tradițională este destul de simplă, dar este mai bine să obțineți pastă gata preparată în tuburi pentru a evita greșelile în proporții. Este de remarcat faptul că culoarea imaginii nu poate fi anticipată în avans, deoarece depinde de starea pielii, de densitatea acesteia și de timpul de interacțiune dintre pastă și corp. Afectează umbra și reacțiile chimice individuale care apar în organism.

Deci, desenele sunt selectate, iar pictura de henna poate începe. Pe pielea pre-cu ulei, cu o perie sau o seringă, se aplică pastă, creând un ornament. Dacă linia sa dovedit a fi neuniformă, pasta trebuie imediat scoasă din piele cu un disc de bumbac pentru a preveni absorbția pigmentului. Începătorilor li se recomandă să utilizeze șabloane speciale. Dacă nu există așa ceva, mai întâi puteți desena o schiță a desenului pe piele cu un creion cosmetic sau un marker pe bază de apă. Experții recomandă impunerea unei paste de strat de henna cu o grosime de cel puțin două milimetri. În general, cu cât este mai groasă, cu atât mai mult va dura ornamentul, culoarea va fi mai saturată și liniile vor fi mai clare.

După ce modelul este pregătit, ar trebui să așteptați ca pasta să se usuce complet. Îl puteți îndepărta de pe piele nu mai devreme de două sau trei ore, dar rezultatul optim este obținut dacă țineți pasta timp de 5-6 ore. Excelent, dacă procesul de uscare are loc sub razele soarelui. Căldura combinată cu lumina asigură că bio-tatuajul temporar va dura cât mai mult posibil. Resturile de pastă uscată sunt îndepărtate nu cu apă, ci cu un tampon umezit cu suc de lămâie. După aceea, pielea este lubrifiată cu orice ulei vegetal, ceea ce conferă imaginii o nuanță mai închisă și o strălucire frumoasă. Cu cât modelul de henna va fi mai mic în contact cu apa, cu atât mai mult va păstra claritatea liniilor și luminozitatea culorii. Într-o zi se va transforma portocaliu strălucitor, iar două zile mai târziu a fost achiziționat un nuanț maro închis. Vor dura două săptămâni, iar din decorarea originală cu un accent estic nu va mai fi nici o urmă!

Pictura Henna4 Pictura henna5 Pictura Henna6
Pictura henna7 Pictura henna8 Pictura Henna9
Pictura Henna10 Pictura henna11 Pictura henna12

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 1 =