anxietate personală

Fiind în societate, o persoană interacționează cu ceilalți, arătând calitățile lor. În astfel de situații, în sfera socială, el poate experimenta cel mai bine un sentiment de anxietate.

Anxietatea personală este o tendință crescută de îngrijorare și de experiențe anxioase fără nici un motiv special. Aspectul său poate fi asociat cu unele modificări ale fundalului hormonal al corpului uman, precum și cu faptul că o persoană atrage atenția tuturor și este incomodă cu ea.

Anxietatea situațională și personală se manifestă atunci când o persoană se află într-o situație neplăcută pentru el (de exemplu, pentru un student acest lucru poate fi trecerea unui examen, pe care îl aștepta cu nerăbdare). În această situație, condițiile psihologice negative, anxietatea se acumulează la om cu mult înainte de apariția unei situații neplăcute. Iar anxietatea personală atinge maximul în momentul de față, de exemplu, atunci când un student trage un bilet. Anxietatea de situație uneori, în funcție de amploarea acesteia, se poate dezvolta într-o nevroză.

Orice anxietate afectează în mod negativ starea psihologică a individului, deci nu va fi superfluă diagnosticarea și corectarea anxietății personale.

Diagnosticul stărilor neliniștite

Nivelul temerilor și al anxietății personale este măsurat cu ajutorul testelor Kettel. Sondajul a fost creat pentru a evalua calitățile personale suplimentare ale intervievatului. Un test Spielberg-Khanin este folosit pentru a determina nivelul de anxietate în stare normală. Întrebările chestionarului ar trebui să răspundă fără să se gândească prea mult.

Scara anxietății reactive și personale permite, de asemenea, determinarea gradului de incertitudine, sugestibilitate și auto-dependență a unei persoane în luarea deciziilor și efectuarea oricăror acțiuni. Se compune din două chestionare. Cu ajutorul lor se determină nivelul de anxietate personală reactivă în atmosferă a unei situații psihologice complexe și neplăcute și nivelul de anxietate al individului ca trăsătură individuală a unei persoane, care la momentul trecerii testului nu depinde de nicio situație particulară.

De asemenea, există un alt tip de scară pentru definirea anxietății: amploarea anxietății personale a enoriașilor. A fost diagnosticarea și corectarea anxietății personaleEa a fost dezvoltată pe baza "scalei de alarmă socio-situațională" a lui Kondash. Particularitatea lui este că nivelul de anxietate este determinat prin evaluarea însăși a personalității situațiilor de zi cu zi, care poate provoca un sentiment de frică, anxietate, anxietate.

Această tehnică face posibilă efectuarea unui sondaj nu individual, ci prin distribuirea formularelor către intervievați.
Este demn de remarcat faptul că motivele apariției anxietății personale ar trebui căutate prin analizarea cursului gândurilor lor legate de o anumită frică, anxietate. Anxietatea poate fi cauzată de ceva care odată te-a speriat și a fost forțat de conștiența ta în subconștient.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 3 = 3