Bachelor sau Master este mai bine

Cu câțiva ani în urmă, o serie de țări post-sovietice au încheiat tranziția către un sistem european de învățământ superior pe două niveluri. Aproape toate universitățile oferă astăzi formare pentru burlaci și maeștri. Schema clasică a unui astfel de sistem de învățământ este următoarea: 4 ani de studiu în licență și apoi 2 ani în magistratură. Care este diferența dintre diploma de licență și cea de masterat? Bursele sunt profesioniști pregătiți cu cunoștințe necesare pentru a continua lucrul la specialitatea desemnată. Și o diplomă corespunzătoare învățământului superior pe care îl au. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre burlaci și absolvenți care au primit educația înainte de introducerea sistemului Bologna continuă de obicei studiile în magistratură.

De ce? Ce este mai bine - un maestru sau un burlac, și care este diferența dintre ele? Și, cel mai important, sunt perspective academice și de carieră speciale pentru maeștri?

Caracteristicile formării

În sistemul de învățământ modern, diferența dintre un burlac și un maestru este că primul este titular al unei diplome de învățământ superior de nivel primar. Maestrul este un fost burlac care a studiat încă doi ani la universitate. Evident, "înalt" în această clasificare, maestrul sau burlacul a pierdut doi ani pentru a-și completa și aprofunda cunoștințele profesionale în conformitate cu propriile interese, planuri pentru viitor?

Desigur, implementarea tranziției la un astfel de sistem pentru o anumită universitate și o specialitate specifică este un proces individual. Primii care au depășit această cale cu succes economiștii, sociologii și oamenii de știință politică. În "ultima mașină" există acum facultăți medicale, precum și universități specializate în acest domeniu: există încă un sistem educațional tradițional. Dacă doriți să intrați în magistratură în viitor, merită să participați la cursuri speciale sau la o școală în afara școlii înainte de a schimba drastic direcția activității. Astfel, puteți înțelege principiile sistemului de credite, creditele - baza procesului Bologna.

Avantajele Maestrului

Deci, obținem calificarea "burlac", apoi "master". Sau "specialist", apoi "master". Se ridică o întrebare rezonabilă: care sunt avantajele calificării comandantului? Evident, atunci când angajează o profesie sau în domeniul cercetării, angajatorii, în majoritatea cazurilor, preferă maeștrii. În plus, programul de master este prima etapă a unei viitoare cariere academice. Acești studenți beneficiază de dreptul de a participa la cercetări științifice, de a publica articole științifice și de a participa la conferințe tematice. Alții în acest mod se oferă pe piața muncii avantaje competitive. Se simte mai ales că înseamnă "burlac" sau "master" atunci când sunteți angajat în structuri de afaceri sau în serviciul public. Angajatorii sunt conștienți de faptul că masteranzii au absolvit o serie de stagii, au participat la cursuri practice Bachelor și Master Diferențaseminarii și cursuri de masterat. O confirmare vie a acestui lucru este salariul mediu lunar al absolvenților în primul an. Dacă burlacii care au absolvit Școala Superioară de Economie din Moscova primesc aproximativ 25 de mii de ruble, atunci maeștrii - 35 de mii de ruble.

Dacă ați înțeles diferența dintre o diplomă de licență de la un maestru, și a decis să ridice nivelul de educație, știi - cu o diplomă de studii superioare, puteți deveni un student absolvent atât fiscal și loial de a contracta.

Regulile de înscriere în diferite universități diferă. În majoritatea unităților este necesar să se treacă examene de admitere. Există, de asemenea, posibilitatea de a deveni student al magistraturii prin rezultatele interviului sau după ce comisia este familiarizată cu portofoliul dvs. (pe bază de concurs).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

4 + 6 =