ce înseamnă manipularea unei persoane

În timp ce unii merg la cursuri și citesc articole despre manipulare, alții se întreabă ce înseamnă "a manipula o persoană". Pentru a înțelege mai bine acest subiect, vom lua în considerare mai multe exemple clasice de manipulare și vom analiza modul în care putem folosi aceste tehnici în mod conștient.

Semnificația cuvântului "manipula"

În primul rând, să examinăm ce înseamnă să "manipulezi". În contextul percepției psihologice a acestui concept, manipularea este controlul ascuns al unei alte persoane. Cu ajutorul tehnicilor de manipulare, puteți convinge o persoană să vă ia punctul de vedere sau să facă ceva care vă este benefic. Cu toate acestea, nu este necesar să fii un psiholog subtil pentru a-ți gestiona pe ceilalți - nu este un secret că mulți oameni fac acest lucru la nivel de gospodărie, absolut fără să gândească, intuitiv.

Exemple de manipulare în relații

Manipulările în casă sunt adesea găsite, iar participanții lor nu le dau niciodată întotdeauna la cunoștință. De exemplu:

  1. Mamă-manipulator este adesea găsit. De regulă, aceasta este o femeie singură, egoistă, care nu dorește să renunțe la fiul sau fiica ei, chiar și atunci când e timpul să-și construiască propria familie. Aceste mame mare nevoie de ajutor și sprijin, cerând în mod constant atenție, bagat nasul într-o relație iubitoare a copiilor lor critică alegerea lor, le interzice relațiile (cu o anumită persoană sau, în general - înainte de a scrie de master, de exemplu).
  2. Masculinul manipulator. Un astfel de om îndeplinește cu bună știință orice sarcină într-un mod neglijent, rupe ceva sau strica la munca la domiciliu, cu pace sufletească să anunțe că el este prea lipsit de tact, și du-te la odihnă. Într-o astfel de familie, toate necazurile sunt puse pe umerii unei femei.

cum să manipuleze soțul

Puteți lua în considerare multe exemple, inclusiv manipularea femeilor, însă esența lor este clară: o persoană poate intuitiv și poate suprima intenționat voința altcuiva prin comportamentul său.

Cum să-i manipulezi soțul?

Cea mai elementară și mai eficientă modalitate de a manipula un om este "slăbiciunea femeilor". Și trebuie să-l exersați cu mintea - aveți grijă de sarcină, dar cu toată aparența dvs. arată că nu vă puteți descurca. Când un om decide să vă ajute, asigurați-vă că îl lăudați, spune-i că fără el nu ați fi făcut-o. Va fi din nou ideală din nou după un timp să-și amintească de serviciile sale și din nou să-l laude. Acesta este probabil cel mai plăcut mod de a manipula pozitivul, în beneficiul relațiilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 7 = 13