colectivism | hounslowtw3.net

colectivism

colectivism

În fiecare societate, oamenii fac distincții între alte persoane și grupuri, învață să găsească o legătură între aceste diferențe și calitățile fiecăruia sau relația lor cu un grup.

În culturi diferite, există anumite diferențe în comportament, sentimente în timpul relațiilor dintre oameni. Esența acestei diferențe constă în rolul individual al fiecărei persoane în comparație cu rolul din echipă.

O parte semnificativă a omenirii moderne trăiește în societăți, unde, în majoritatea cazurilor, interesul față de grup ca întreg este dominat de interesul fiecărui individ.

Ce este colectivismul?

Astfel, colectivismul este un tip de viziune asupra lumii, conform căreia, în formarea deciziilor, accentul se pune pe importanța colectivității. Înseamnă interesul oamenilor în grupuri bine strânse, în comunități.

Colectivismul este clasificat ca:

  1. Orizontală.
  2. Verticală.

În orizontală se reprezintă o grupare interioară. În ea toți au drepturi egale. Obiectivele societății prevalează asupra intereselor personale. Dar colectivism orizontală diferă grup slab dezvoltat cred cu inerente acestui tip de suprimare a manifestărilor de personalitate ale societății.

Un exemplu de astfel de subculturi sunt doar câteva țări (așa cum astăzi astfel de țări nu există deloc).
În verticale, personalitatea se referă la reprezentanții grupurilor interne, caracterizate prin relații ierarhice, statut.
Pentru ambele tipuri se caracterizează prin principiul colectivismului, potrivit căruia viața societății, interesele sale asupra individului ar trebui să fie în prim-planul fiecărei persoane.

Educația colectivismului

Gradul de influență asupra personalității este determinat de o atitudine binevoitoare, grijuliu față de lumea interioară a individului. Așadar, pe baza acestui fapt, sa dezvoltat conceptul colectivist al educației pedagogice. Scopul a fost acela de a insufla un sentiment de colectivism din copilărie.

Deci, de la o vârstă fragedă, copiii au învățat jocuri care au contribuit la dobândirea abilităților de lucru în echipă. În jocurile de echipă, copiii au fost învățați să aibă grijă nu numai cu privire la propriile lor rezultate personale, dar, de asemenea, despre echipa, capacitatea de a se bucura de realizările altor copii, să evalueze cu tact, subliniind în același timp, mai presus de toate, demnitatea, si nu calitati negative.

Aceasta este esența educației colectivist este că persoana trebuie să fie nedumerit, în primul rând, problemele societății, colectiv, care este, trebuie să depună eforturi pentru a ajuta la rezolvarea oricăror probleme care apar aici. Personalitatea trebuie să învețe să nu gândească ca pe un individ, ci ca o parte inseparabilă a colectivului.

Individualismul și colectivismul

Individualismul și colectivismul sunt un fel de contrariu în conceptele de sens.

Astfel, individualismul este un fel de viziune asupra lumii, principiul căruia este libertatea individuală. Conform individualismului, o persoană trebuie să adere la regula "se bazează numai pe sine", ar trebui să aibă propria sa independență personală. Acest tip de filozofie se opune învățăturilor suprimarea individului, în special, în cazul în care o astfel de suprimare produsă de societate sau de stat.

Individualismul este opusul socialismului, holismul, fascismul, etatism, colectivism, comunism, psihologia socială și sociologie, totalitarism, care au ca scop principal subordonarea societății umane.

Conform sondajului lui F. Trompenaarsu, cel mai mare număr de respondenți care aderă la valorile individualiste a fost:

    individualismul și colectivismul
  1. 89% sunt respondenți israelieni.
  2. 74% - Nigeria.
  3. 71% - Canada.
  4. 69% - SUA.

În ultimul loc este Egiptul (doar 30%).

Trebuie remarcat faptul că colectivismul nu este caracteristic societății moderne occidentale, în comparație cu individualismul. Acest lucru poate fi explicat ca o schimbare în perspectiva oamenilor și dezvoltarea diferitelor domenii ale psihologiei, filosofiei, care a împins doctrina colectivismului.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

85 + = 87

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: