Consilierea psihologului pentru depresie

În orice caz, dacă te simți nevoit să vorbești cu un psiholog, atunci chiar ai nevoie de asta. Dacă vă aflați în simptomele de depresie (o boală, în unele cazuri, poate dura o foarte severă), sau orice altă neobișnuită și surprinzătoare pentru tine de a schimba propriul comportament care te deranjeaza si nu se poate explica, Cu cât mai mult trebuie doar să contactați un specialist bun. Acesta este primul și cel mai important sfat care poate fi acordat pentru astfel de cazuri.

Merită să ezitați?

Nu gândiți-vă dacă psihologul vă va ajuta dacă sunteți deprimat și dacă vă va vindeca cu ajutorul psihoterapiei sau psiho-corectării. Cu siguranță și sigur, psihologul va ajuta. Cel puțin determinați prezența și natura problemei și sfătuiți ce să faceți în continuare. Și poate, dimpotrivă, te va liniști, explicându-ți că starea ta actuală este un proces normal de dezvoltare a psihicului într-o anumită etapă a vieții. În general, trebuie să înțelegem că norma mentală este un concept foarte convențional, fiecare dintre oameni în acest sens este unic, lumea în ea este reflectată în felul său.

La ce psiholog să se adreseze?

Adresați-vă oricărui psiholog care vă provoacă încredere (cel puțin prin evaluarea externă și prin consilierea altor persoane). Psihologii și psihoterapeuții reprezintă școli și direcții diferite și, prin urmare, metodele de tratament psihoterapeutic pe care le oferă pot să difere în mod serios. În fiecare caz, pentru o anumită persoană pentru a fi eficiente metode variate de corecție psihologică (cel puțin, este opinia bine-cunoscut psiholog si psihiatru CG Jung, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai direcției psihanalitice, fondatorul psihologiei analitice).

Și dacă nu face față?

În anumite cazuri (calificate se apropie de subiect), psihologul poate refuza tratarea depresiei, de exemplu, recunoscând cazul nepotrivit pentru profilul sau acceptarea condiției care necesită participarea nu este un terapeut si un psihiatru, care va prescrie medicația corespunzătoare (uneori, aceste metode trebuie să fie combinate) . De aceea, este important să se apeleze la un psiholog de la primele semne vizibile de depresie la depresie (care poate fi ajustat cu ajutorul psihoterapiei) nu a trecut sub forma unei boli grave, care necesită utilizarea de tratamente deja medicamente. Deci, mai devreme, cu atât mai bine.

În ciuda tuturor celor de mai sus, există câteva sfaturi universale pentru cei care au prezentat depresie în stadiile incipiente. Acest sfat se bazează pe cauzele posibile ale unui astfel de stat.

Consilierea psihologului pentru depresie

  1. Învață să te relaxezi. Reprezentanții muncii mintale sunt foarte des supuși depresiei, deoarece aceștia nu pun deseori exigențe excesive asupra lor. Trebuie să vă relaxați și să treceți la alte activități. Orice fel de activități în aer liber este potrivit.
  2. Odihnă și somn. Lipsa cronică de somn, care duce la acumularea oboselii, poate deveni foarte repede o cauză a depresiei, deci este atât de important să monitorizăm restul și să dormim.
  3. un psiholog va ajuta cu depresia

  4. Se toarna sufletul. Adesea, este suficient să se toarne tot ceea ce sa acumulat, să se discute problemele presante și să se găsească înțelegere și sprijin. Nu salvați totul în interiorul dvs., găsiți pe cineva despre care puteți vorbi despre durere și puteți obține un sfat sensibil și o sarcină de energie pentru a elimina tot ceea ce v-a dus la o astfel de stare.
  5. Stil de viață sănătos. Nu este un secret faptul că starea de sănătate, inclusiv psiho-emoțională, este în mare parte invidioasă în modul de viață. Alcoolul în cantități mari și cu utilizare frecventă, alimentația necorespunzătoare și lipsa de odihnă adecvată reprezintă calea cea bună spre depresie. Evidențiați câteva ore pe săptămână pentru lecții neculese pe un hobby, mai des în aer liber, în căutarea de noi experiențe și nu vei avea timp pentru melancolie și deznădejde.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 2 = 9