constiinta si limba

Multe animale au modalități de comunicare între ele, dar discursul a fost format numai în societatea umană. Acest lucru sa datorat dezvoltării forței de muncă și a unei uniuni strânse a oamenilor, ceea ce a dus la necesitatea unei comunicări productive. De aceea, treptat, sunetele din mijloacele de exprimare a emoțiilor s-au transformat într-o modalitate de a transmite informații despre obiecte. Dar fără dezvoltarea gândirii, acest lucru ar fi imposibil, astfel încât problema relației dintre limbă și conștiința umană ocupă un ultim loc în psihologie, filosofii manifestând, de asemenea, interes pentru această problemă.

Conștiință, gândire, limbă

Discursul omului ne permite să realizăm două sarcini cele mai importante - gândirea și comunicarea. Legătura dintre conștiință și limbă este atât de strânsă încât aceste fenomene nu pot exista separat, este imposibil să se separe unul de celălalt fără a pierde integritatea. Limba în timpul comunicării acționează ca mijloc de a transmite gânduri, sentimente și orice altă informație. Dar din cauza particularităților conștiinței umane, limba este, de asemenea, un instrument de gândire, ajutând la modelarea ideilor noastre. Faptul este că o persoană nu doar vorbește, ci și gândește cu ajutorul mijloacelor lingvistice, pentru a înțelege și înțelege imaginile care au apărut cu noi, cu siguranță trebuie să le pună într-o formă verbală. De asemenea, cu ajutorul limbii, o persoană găsește o oportunitate de a-și păstra ideile, făcându-le proprietatea altor persoane. Și din cauza fixării gândurilor, cu ajutorul limbajului, oamenii primesc ocazia de a-și analiza sentimentele și experiențele într-o manieră detașată.

În ciuda unității indestructibile a limbajului și a conștiinței, nu există semne de egalitate între ele. Gândirea este o reflectare a realității existente, iar cuvântul este doar un mijloc de exprimare a gândurilor. Dar, uneori, cuvintele nu vă permit să transmiteți ideea în întregime, iar în aceeași expresie, diferiți oameni pot pune înțelesuri diferite. comunicarea conștiinței și a limbajuluiÎn plus, nu există limite naționale pentru legile logice ale gândirii, însă pentru limbă există limite impuse vocabularului său și structurii gramaticale.

Dar există o legătură directă între dezvoltarea limbajului de comunicare și a conștiinței. Adică vorbirea este un derivat al conștiinței unei persoane, nu al gândirii. În același timp, nu ar trebui să considerăm limba ca fiind o reflecție a conștiinței, ci doar o corelare a conținutului acesteia. Prin urmare, vorbirea mai bogată indică un conținut mai bogat al conștiinței. Dar pentru a evalua acest moment este necesar să observăm subiectul în diferite situații, imposibilitatea acestui lucru dă adesea concluzii greșite despre persoană.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

30 + = 38