Cum de a dezvolta o memorie fenomenală?

cum să dezvolte o memorie fenomenală

Psihologii împart memoria în viziune, auditivă și kinestezică, totuși, de cele mai multe ori toți analizatorii participă la memorarea ceva. Dezvoltarea memoriei fenomenale se bazează pe instruirea acestor analizatori prin diferite tehnici, precum și pe folosirea unor metode utile de amintire a informațiilor.

Cum de a dezvolta o memorie fenomenală cu respirație holotropă?

Creierul este consumatorul cel mai activ al resurselor corpului uman. Pentru munca sa necesită un număr mare de calorii și oxigen - aproximativ un sfert din ceea ce intră în organism. Dar dacă o persoană începe să se mânce, creierul său nu va funcționa mai bine (dimpotrivă), dar o cantitate crescută de oxigen îmbunătățește memoria și gândirea.

Metodologia respirației holotropice a fost dezvoltată de psihologul Stanislav Grof. Consta in faptul ca o persoana isi asuma o pozitie confortabila si incepe sa respire mai profund si mai activ. Saturarea țesuturilor creierului cu oxigen se îmbunătățește, ceea ce afectează pozitiv toate procesele. Această tehnică a fost folosită de șamani pentru a prezice viitorul. De fapt, ei au îmbunătățit pur și simplu procesele de gândire.

Cum de a face memoria fenomenală cu ajutorul bâzâiului?

Cramming își amintește informațiile fără a le analiza. Acest mod de predare nu este bine primit de profesori. Dar, de fapt, metoda cramming este foarte utilă pentru creier - este un fel de gimnastică care promovează dezvoltarea nu numai a memoriei fenomenale, ci și îmbunătățirea altor procese. Poți să ții în memorie poezii, cuvintele unei limbi străine - nu contează ce, cel mai important este să o faci în mod regulat.

Memorie fenomenală - metode populare de amintire a informațiilor

Îmbunătățirea memoriei este, de asemenea, ajutată de diverse metode de memorare, pe care mulți oameni o folosesc fără ezitare.

  1. asociere. De exemplu, pentru a vă aminti un număr de telefon de lungă durată, acesta este rupt în părți mici și realizează unele asociații cu cifrele rezultate. De exemplu, în numărul dvs. de telefon puteți vedea datele de vacanță, zilele de naștere, numerele de case și apartamente etc.
  2. mnemonice. De exemplu, trebuie să vă amintiți un lanț de cuvinte fără legătură: o bancă, un cal, o umbrelă, înghețată. În acest caz, trebuie să trimiteți o imagine: pe o bancă sub o umbrelă un cal ține și mănâncă înghețată. Cu cât imaginea este mai luminată, cu atât va fi mai bine amintit. Cel mai faimos exemplu al acestei metode este o metodă bine cunoscută pentru amintirea culorilor curcubeului. Mnemotehnologia este adesea folosită de medici pentru memorarea numelor complexe latine.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + = 13

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: