Cum de a dezvolta sociabilitatea

Cu toții trebuia să ne uităm că unul dintre membrii companiei atrage toată atenția publicului asupra persoanei lor. În jurul lui sunt întotdeauna grupuri de interlocutori care susțin conversația cu interes. Ce îi atrage oamenii? Cel mai probabil, aceasta este dezvoltarea abilităților sale de comunicare, care a atins un nivel ridicat. În cadrul abilităților de comunicare înțelegem ușurința în stabilirea relațiilor de prietenie și de afaceri cu oamenii. Această calitate include capacitatea de a localiza persoane, precum și conduce cu pricepere o conversație cu orice persoană, indiferent de poziția și vârsta sa.

Tipuri de abilități de comunicare ale oamenilor

Condiționat, toți oamenii pot fi împărțiți în grupuri în funcție de modul în care își utilizează potențialul de comunicare:

  • un tip dominant - este greu să nu afli, după o conversație de cinci minute cu el, se pare că sunt prea mulți, este prea crud și energic.
  • Tipul mobil se unește ușor în orice conversație și la fel de ușor își pierde interesul. Are abilități de comunicare înalte, vorbire rapidă și expresii bogate ale feței.
  • tip rigid - este dificil de a obține o nouă cunoștință, are dificultăți în a se înscrie într-o conversație, dar după trecerea cu succes a acestei etape, poate deveni un interlocutor plăcut.
  • tipul introvertit - opusul dominantului. Modest, taciturn, este dificil să scoți o conversație sinceră.

Pentru a determina nivelul dvs. de comunicare, răspundeți la întrebări: cum vă simțiți despre noi cunoștințe, apariții publice, întâlniri viitoare cu vechi cunoștințe. Dacă preferați să rămâneți tăcuți și să nu vă exprimați punctul de vedere, atunci nu sunteți foarte sociabili și vă puteți confrunta cu probleme la locul de muncă sau în viața personală.

Problemele cu abilitățile de comunicare sunt solvabile. Dacă intri într-o stupoare cu fiecare nouă cunoștință sau când faci un raport, vei avea nevoie de ajutor psihoterapeutic, dacă încălcarea este de natură ușoară, poți să te descurci singur cu ea prin antrenament.

Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de comunicare?

În primul rând, spuneți da la comunicare. Comunicați în plăcerea dvs. cu vecinii, colegii, cunoștințele și străinii. În al doilea rând, învățați să vedeți aspectele pozitive ale oricărei conversații, încercați să extrageți din ea noi cunoștințe sau experiența cuiva. Folosiți cursuri și exerciții speciale pentru a dezvolta nivelul de sociabilitate.

tipuri de abilități de comunicare

Psihologii oferă diferite exerciții pentru abilitățile de comunicare. Scopul acestor clase este de a dezvolta intuiția în comunicare, de a îmbunătăți cultura comunicativă, de a construi o atitudine față de înțelegerea reciprocă, de a dezvolta abilitățile de contact primar și multe altele. Exercițiile pot fi colective și individuale. Exercițiile individuale includ pronunțarea discursurilor în fața unei oglinzi, citirea acelorași texte cu diferite culori de intonație și altele. Exercițiile colective sunt diferite instruiri efectuate într-un grup. De exemplu, formarea "dați numele situației" - participanții diferențiază situația prezentată de prezentator, descriu și conturează soluțiile nestandardizate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

69 + = 76